banner2779
banner2752
banner2750

ÖZDAĞ: KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYEN POLİTİKALAR ÜRETMELİYİZ
 62 üyesi bulunan Kocaeli Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan seçimlerden bu zamana kadar geçen sürede gerçekleştirdikleri çalışmaların değerlendirmesini yapmak üzere Sırça Köşk Restaurant’ta bir araya geldi. KOTO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri;  Nuriye Köksal, Meryem Ustaoğlu, Yasemin Ağra Alemdar, Hatice Duysak, Huriye Banu Canayakın, Zeynep Cici, kurul üyeleri Emine Turan, Neşe Köse ve Nezahat Çini'nin  ev sahipliği yaptığı toplantıya kurul üyelerinin yanı sıra Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altun da katıldı. Değerlendirme toplantısı Nuriye Köksal’ın, seçimden bu yana yapılan çalışmaları içeren sunumuyla başladı. Kadınların iş hayatında daha aktif rol üstlenmelerini teşvik etmek için icra komitesi olarak birçok etkinlikte yer aldıklarını ifade eden Köksal, “Organizasyonlarımızda sizler de yer alarak bizlere güç verin” dedi.

‘KADIN GİRİŞİMCİ DOSTU POLİTİKALAR’

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ da toplantıda yaptığı konuşmasında, kadınlardan tüm organizasyonlara katılmalarını talep ederek, “TÜİK’in Haziran 2015 İşgücü İstatistiklerine göre ülkemizde 19,8 milyon kadın istihdama dahil değil. Ama daha çarpıcı olanı, yaklaşık 2 milyon işverenin sadece yüzde 6’sı, yani 110 bini kadındır. Şimdi size soruyorum; Bu durumdaki bir ülke uluslararası piyasada rekabet edebilir mi? Böylesine bir insan kaynağı israfına göz yumacak lüksümüz yoktur. ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma” denilerek insanlarımızın pek çoğunun yenilikçi vasıfları törpülendi. Oysa, kadınelinin değmediği bir ekonominin büyümesi, bereketi olmayacağı düşüncesindeyiz. O halde, kadınların genel anlamda iş hayatında yer alması, özellikle de iş kadını olarak üretim süreçlerinde yer alması için, pozitif ayrımcılık dahil kadın girişimciliği destekleyen politikalara ağırlık verilmelidir. Bu konuya ‘sosyal bir mesele veya yoksullukla mücadele’ perspektifinden değil, ekonomik bir bakış açısıyla, istihdam, eğitim ve sanayi politikalarının bir unsuru olarak yaklaşmalıyız” şeklinde konuştu. Değerlendirme toplantısının sonunda Özge Moda ve Plaj Aksesuarları’nın sahibi Özge Yüzer’e başarılı çalışmalarından ötürü plaket takdim edildi. 

KOCAELİ TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU

Atiye Sevgi Güleryüz, Aygül Olak, Aysun Altın, Doç.Dr. Ayşe Günsel, Ayşe Sena Alkan, Beyza Melis Okyay Tol, Burcu Soyer, Deniz Şebnem Karabel Çetin, Dilek Alp, Elif Bülbül, Av.Emel Ceylan Balcıoğlu, Doç.Dr. Emel Karagöz, Emine Turan, Emine Zafer Öçbe, Esma Bektaş, Esra Hatipoğlu, Fatma Kadıoğlu, Fatma Marmara, Gülay Burhan, Gülşah Soyer, Handan Kümeli, Hatice Bulut, Herdem Baba, Hicran Uzun, Hülya Polat, Itır Aladağ, Görentaş, Kadriye Sarımeşe, Mediha Boynukara, Muazzez Özentürk, Müzeyyen Tan, Neşe Köse, Neşe Sert Vurur, Nevin Gamze Karslı Yılmaz, Nezehat Çini, Nilüfer Akcoşkun Bozbağ, Nurcan Babalık, Nurgül Moldur, Nurhayat Güldüren, Nursel Seda Ünal, Nurten Çakmak, Olcay İlter, Rabia Çır, Rana Kaplan, Selma Uzuner, Sema Kalafat, Serap Demirer, Serap Karakaş, Serap Uzuner Sayın, Serpil Sarman, Sevgül Işık, Sibel Mungan, Sinem Sarman, Şeniz Fahralı Bilgin, Şule Şahbaz, Prof.Dr. Tijen Utkan, Yasemin Ağra Alemdar, Zerrin Aladağ, Zeynep Cici.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751