Şaban Dişli; “16 Nisan'da  İstikrar Süreci Başlayacak”
 ‘Yaşlılar Haftası’ etkinlikleri Derince’de gerçekleşti

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ etkinlikleri kapsamında AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı bir program düzenledi. Derince’de bulunan Türköz Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, il ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen program öncesi salona giren Şaban Dişli ve protokol tüm masaları tek tek gezerek, konuklara ‘hoş geldiniz’ dedi. Yemek ikramının yapıldığı programın açılış konuşmasını ise AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, yaptı.

 

Şirin: Bugünler bir araya gelmemize vesile oluyor

Konuşmasına, “Bugün bir arada olmamızın asıl vesilesi olan değerli annelerimizi, babalarımızı, çok değerli büyüklerimizi saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Şirin, “Burada hepimiz Derince’liyiz. Siz değerli büyüklerimin birçoğuyla mahallemizde, sokağımızda, düğünümüzde, cenazemizde zaten çeşitli vesilelerle bir araya geliyoruz. Aslında bugünlerin genel anlamda tek güne sığması çok münasip değil ama bu da bir araya gelmemiz için vesile oluyor. Bugün burada genel başkan yardımcımızın aramızda olması da bizim için ayrıca övünç kaynağı. Bugünün bereketli geçeceğine, aramızdaki istişarenin verimli olacağına inanıyorum. Siz büyüklerimizin bu özel gününüzü tebrik ediyor, güzel bir gün geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

 

Bulut: Şimdi Türkiye’yi şahlandırma zamanı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da konuşmasına konuklara teşekkür ederek başladı. Başkan Bulut, şunları söyledi; “Bu güzel günde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Bu hafta Yaşlılar Haftası ama bizim için geçerli olan daima siz büyüklerimizin yanında olmamız. Bizler memleketimizin iyi yönetilmesi noktasında gayret ediyoruz. Biz gayret göstereceğiz, sizler de dua edeceksiniz. Memleketimizin üzerinde oynanan oyunları takip ediyorsunuz. Bizim mücadelemiz daha yeni başladı. İnşallah 16 Nisan’da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğiyle Türkiye’nin çıtası daha farklı bir noktaya gelecek. Beraber olduğumuz müddetçe biz bu işi Allah’ın izniyle başaracağız. Bunlar artık var olma meselesi. Memleket artık eskisi gibi değil. Ok yaydan fırladı ve diriliş gerçekleşiyor. Şimdi Türkiye’yi şahlandırma zamanı”

 

Ceyhan: 20 yıl önceye göre çok daha güçlü bir Türkiye

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da konuşmasının başında “Bugün bizlerle beraber bu sofrayı paylaşan, davetimize icabet eden kıymetli amcalarımı, teyzelerimi saygıyla selamlıyorum” dedi. Konuşmasına devam eden Şirin, “Sizlerin muhabbeti, desteği, gecenin bir yarısında yaptığınız dualarınız olmasa bizlerin buralara gelmesi asla mümkün olmazdı. Cumhurbaşkanımızın mücadelesi ve sizlerin duası olmasa Türkiye’nin 15 yıllık süreçteki badireleri atlatması asla mümkün olmazdı. Bizler Derince’de Ali Haydar Bulut başkanımızla, ilçe teşkilatında İbrahim Şirin başkanımızla, Derince’ye ve Kocaeli’ye hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir yandan yerel hizmetleri yaparken, diğer taraftan Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için elimizden gelen tüm çabaları sarf ediyoruz. Sizlerin emekleri ve yaptığınız katkılarla ülkemiz, 20 yıl önceye göre çok daha güçlü, çok daha dirayetli ve inançlı” dedi.

 

Dişli: Türkiye’nin altını üstüne getirmeye kalktılar

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nın ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle düzenlediği programda son konuşmayı yapan isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli oldu. Anne ve babasını kaybetmiş biri olarak büyüklerin kıymetinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak sözlerine başlayan Dişli, “Ne kadar zor bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Bizim başımıza gelenlerin iki tanesi bir başka ülkede olsa o ülke tepetaklak olur. Gezi olaylarından bugüne bizim başımıza gelenlere bakın. Gezi olayları dediğiniz 3 tane ağacın yerini değiştirecektik. Taksim Meydanı’na güzel bir müze, yürüyüş alanı ve park yapılacaktı. 3 tane ağaçtan dolayı Türkiye’nin altını üstüne getirmeye kalktılar. Halkımızın, cumhurbaşkanımızın arkasındaki dik duruşu, milli iradeye sahip çıkması ile bu süreci atlattık. Hemen arkasından 17-25 Aralık süreci başladı. O günleri iyi hatırlayın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Bu bir yargı darbesidir, milli iradeye darbedir. Bunu dik duruşla bastıracağız” dedi. Sonunda bu süreçten de ülke olarak yüzümüzün akıyla çıktık” dedi.

 

Dişli: Mevcut sistemin aksaklıklarını hepiniz görmüşsünüzdür

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada kendi insansız hava aracını yapan 6. ülke olduğunu belirten Dişli, “İHA’larımız sayesinde önümüze çıkartılan engellerden biri olan çukur siyasetinin de üstesinden geldik. İnsansız hava aracımızın tespit ettiği görüntülerle polisimiz ve jandarmamız, bu tuzakları yapanları devirdi. Tüm bu engelleri cumhurbaşkanımızın dediği gibi üst akıl organize ediyor. Bu üst akılın maskesi en son Almanya’da, Hollanda’da, Belçika’da, İsviçre’de ve İsveç’te düştü. Artık açık oynamaya başladılar. Son zamanlarda bu ülkeyi yönetenler her yıl bir problemle karşılaştı. Şimdi bir istikrar dönemine girmemiz lazım. Mevcut sistemin aksaklıklarını hepiniz görmüşsünüzdür. Ben üç tane darbe süreci gördüm. 60 darbesini rahmetli babam sürekli anlatırdı onun etkisiyle büyüdük. 80 ihtilalinde öğrenciydim.  Son ihtilal girişimini de de hep birlikte gördük. Her bir ihtilal ve girişimi ülkemizi 20-25 yıl geriye götürüyor. Şu anda bir hız yakaladık ve bunu devam ettirmemiz lazım. 16 Nisan’dan sonra artık kalıcı sistemle en az 5 yıl ekonomi ile ilgili tüm unsurlar önünü görebilecek. Bugüne kadar yaptığımız devrim niteliğindeki reformlarla ülkemiz belli bir noktaya geldi ve 16 Nisan’dan sonra bu ivme kazanacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.