Büyükşehir ve 11 ilçenin sonuçları gece saat 22.00 sıralarında netleşirken, İzmit’te son ana kadar Nevzat Doğan-Sefa Sirmen yarışı devam etti. İzmit’te de seçimin kaybedildiğini İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, gece saat 02.15’te açıkladı, partililere teşekkür etti.
TARHAN-SİRMEN YAN YANA
Cumhuriyet Halk Partisi, 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir ve 12 ilçede oldukça iddialı gibi görünmesine rağmen, beklediğini bulamadı. CHP’liler özellikle İzmit, Derince ve Kartepe’de oldukça iddialı olduklarını, Dilovası ve Karamürsel’de de kazanma ihtimallerinin olduğunu söylüyorlardı. Ancak hiçbir hesap tutmadı, Ak Partililerin her seferinde dile getirdiği 13-0’lık sonucun bir kehanet değil, görünen gerçek olduğu ortaya çıktı.
İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, seçim sonuçlarını CHP İzmit İlçe Binasında takip etti. Büyükşehir Adayı Tahsin Tarhan ise İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Milletvekili Haydar Akar ve il yöneticileriyle birlikte İl Binasındaydı. Saat 22.00 sıralarında Büyükşehir’in kaybedildiğini belirterek İlçe Binasına geçen Tahsin Tarhan, burada hep Sirmen’in yanındaydı.
SİRMEN AÇIKLADI VE GİTTİ
İzmit’te uzun süre önde giden CHP, Yeşilova, Yenişehir, Bekirdere ve Mehmet Ali Paşa Mahalleleri ile köylerdeki sandıkların sonuçlarının gelmesiyle geriye düştü. Saat 02.15’te de Sefa Sirmen, açıklama yaparak seçimi kaybettiklerini duyurdu. Partililere teşekkür eden Sirmen, “Herkesin emeğine teşekkür ederim. Aylardır gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştınız, ama ne yazık ki olmadı. Ak Parti’yi kutluyorum” dedi.
Basına açıklama yaptıktan sonra Tahsin Tarhan ile birlikte İlçe Binasından ayrılan Sirmen’in moralinin bozuk olmasına rağmen partililerin ilgisi ve sevgi gösterileriyle duygulandığı, dik duruşunu bozmadığı gözleniyordu. Sirmen’i arabasına bindirip uğurladıktan sonra bazı partililer gözyaşlarına boğulurken, birbirlerine sarılıp teselli etmeye çalıştılar. Bazı partililer ise hala sonuçlara isyan eden sözler söylüyordu.





