ÜZÜM FESTİVALİ 12 EYLÜL CUMA GÜNÜ
 İzmit Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Üzüm Festivali ve Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması 12 Eylül Cuma günü yapılacak. Etkinlik ile ilgili İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bir basın toplantısı düzenledi. Doğan, basın toplantısında” yapılan mini bir festivaldir ama büyük etkileri olacak bir başlangıçtır” dedi.

 

ŞEHRİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Festivalin İzmit için önemine değinen Başkan Doğan, "şehrimizin bir değerini daha parlatmaya çalışıyoruz. İlk defa bir üzüm festivali adıyla program yapıyoruz. Bu festival biraz daha teşvik edici, tanıtıcı yönü olan bir organizasyondur. Geçtiğimiz yıl da köyde şenlik şeklinde yapmıştık. Bu sene bunu şehre taşıyıp daha fazla kitlelere tanıtmak, İzmit'in bu güzel değerini daha fazla hissettirmek istedik. Programımızda yarışmalar, ödüller olacak. Halkımız da gelip direkt üreticiden üzüm alma imkanı bulacak” şeklinde konuştu. 

 

DERECEYE GİRENE ÖDÜL


İzmit Belediyesi önündeki etkinlik Cuma günü yapılacak. Mehteran takımının gösterilerinin de yer alacağı etkinlikte, İzmit köylerinin ve köylülerinin kalkındırılması, üreticilerin üzümlerinin tanıtımlarını yapıp, pazar bulmaları amaçlanıyor. Çavuş Üzümü, Yapıncak Üzümü ve Balbal Üzümü kategorilerindeki yarışmalarda üzümlerin rengi, büyüklüğü, salkım durumu, meyve iç ve dış durumu, hastalık-zararlı durumu, hasat gibi kriterlere bakılacak. Dereceye girenlere 3 adet çim biçme makinesi, 3 adet göz taşı ilacı, tarım ilacı, motorlu ilaçlama makinesi, tırpan motoru ve 1000 Lira değerinde 3 adet hediye çeki verileceği öğrenildi. Festivale İzmitlilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Akpınar, Kulfallı, Arızlı, Kabaoğlu ve Sekbanlı Köylerinde halen 1850 dönümlük alanda yaklaşık 432 ton üzüm üretimi yapıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817