banner2752
banner2750
banner2776

Ölüm Yasasına Karşı Yaşam Yürüyüşü
(Hakan Turcan) - İlki geçtiğimiz yıl Şubat ayında meclise sunulan 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu'nu değiştirecek yasa teklifleri, içerdikleri maddeler nedeniyle binlerce hayvan sever tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Ülke genelinde, binlerce hayvanseverin katıldığı eylemler üzerine hükümet geri adım attıı ve yasa taslaklarını tekrar görüşülmek üzere geri çekti.
Halen mecliste görüşülmeyi bekleyen iki adet yasa teklifi bulunuyor. Aradan oldukça uzun zaman geçmesine rağmen, yasa tekliflerinin iptal edilmemesi ve bazı belediyelerin kanuna aykırı olmasına rağmen, henüz kabul edilmeyen yasa tekliflerine dayanarak, "Doğal Yaşam Parkları" inşa etmeye başlamaları hayvan severleri tekrar harekete geçirdi.

ÖLÜM YASASINA KARŞI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ
Binlerce hayvan sever, 3 Mart Saat 13:00'de Galatasaray Meydanı'nda buluşarak Taksim Meydanı'na kadar yürüyecekler ve bir basın açıklaması ardından dağılacaklar.

BİNLERCE HAYVAN BİRARADA YAŞAYAMAZ
Hayvan severlerin ve hayvan hakları savunucusu STK'ların ortak açıklaması ise, yaşam hakkının her canlıya ait olduğu, her geçen gün hayvanların yaşadıkları yerlerin işgal edildiği, onlara yaşama şansı bırakılmadığı ve hayvanları hapsetmeye hiç kimsenin hakkının olmadığı şeklinde oldu. Yıllardır, bakımevlerinde 100 hayvana bakamayan devletin binlerce hayvanı çok geniş bir arazi üzerinde bakmasının mümkün olmadığını dile getiren hayvan severler, yasa tekliflerinin geri çekilmesini istiyorlar.

YASA TEKLİFLERİ NE DİYOR?
Yasa tekflileri, köpekleri ırk olarak ayırıyor "vahşı ırk" gibi ucu açık ve "güçten düşmüş" gibi afaki tanımlamalarla bir çoğunu imha yolunu açıyor. Yetiştirici, kötü sahip gerçekliğini atlayarak cezayı köpeğe canıyla ödetiyor.

Ev ve bahçedeki evcil hayvan sayısına sınır getiriyor.

Üretimler, çiftlikler, pet shop'lar ve çip için hiçbir düzenleme yok.

Doğal yaşam alanları adı altında betonlaştırılacak belli bölgelere sokak hayvanlarını topluyor, gerekçesine göre de imha ediyor. Sokaklarda hayvan olmamasısını hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680