Çayırova’ya yürüyen merdivenli köprü
 Çayırova’ya yürüyen merdivenli köprü

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Yeni Mahalle’de yapımı devam eden yaya köprüsünde incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, yürüyen merdivenli, asansörlü yaya köprüsünün tamamlanmasının ardından Çayırova’ya değer katacağını söyledi.

 

BAŞKAN İNCELEME YAPTI

Başkan Karaosmanoğlu’na Yeni Mahalle’deki köprü inşaatında yaptığı incelemelerde Çayırova Belediye başkanı Ziyaettin Akbaş ile AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen eşlik etti. İlk olarak yapımcı firmadan köprü inşaatıyla ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra tamamlandığında görünümüyle de dikkat çekecek köprüde incelemelerde bulundu.

 

ENGELLİ ASANSÖRÜ VAR

Başkan Karaosmanoğlu’na incelemeleri sırasında yeni köprüyle yayaların güvenle karşıdan karşıya geçebileceği, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü güzergahında olan köprüyü enstitüye giden öğrencilerin de kullanacağı bilgisi de verildi. Başkan Karaosmanoğlu, D-100 Karayolu üzerinde yapımı süren yaya köprüsünün ana direği ve yürüyüş platformu montajının ardından engelli asansörü için de taşıyıcı sistemin kurulduğu bilgisini aldı.

 

ÇAYIROVA’YA YAKIŞAN HİZMET

Yaya köprüsünün üzerine çıkan ve inşaatı denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Çayırova ve Çayırova halkı, hizmetlerin en güzeline layıktır. Büyükşehir olarak her zaman Çayırova’nın ve Çayırova halkının hizmetinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yürüyen merdivenli, asansörlü bu modern yaya köprüsü de Çayırova’daki eser siyasetimizin bir göstergesidir’’ dedi. Çayırova Belediye Başkanı Akbaş, Çayırova’ya verdiği önem ve hizmetlerinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

70 METRE UZUNLUĞUNDA

Öte yandan eski köprünün hemen bitişiğine yapılan yeni köprü D-100 İzmit geçişindeki köprülerle aynı özelliklere sahip olacak. Köprünün altındaki yan yollarda oluşturulacak duraklarla yolcular zaman kaybetmeden ulaşımlarını sağlayacak. Köprüde süren çelik montaj, kaynak uygulamaları ve çelik halatların ardından yürüyen merdivenlerin montajı yapılacak. 70 metre uzunluğa sahip yaya köprüsünde ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiven bulunacak. Yaya köprüsünde üç adet panoramik yolcu asansörü de yer alacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817