İZMİT’İN MODACILARI BURADA YETİŞİYOR
Kursun Mayıs ayına kadar devam edeceğini söyleyen yetkililer, “Moda tasarım, toplumun her kesiminde, insanların ihtiyaç duyduğu giyimde ki yenilikçilik anlayışını karşılamak üzere oluşan tasarım alanıdır. Moda tasarımcısı dediğimizde  modayı yorumlayan, kıyafet ile aksesuarlarını tasarlayarak şeklini oluşturan ve kalıbın çizimini çıkartarak üretim aşamalarına yön veren kişidir. Eğitimin amacı, çağdaş, yaratıcı ve özgün düşünerek kişinin ve çağın ihtiyaçlarına uygun tasarımlarla cevap veren, sektörün ihtiyaçlarına yönelik öncü fikirlerle modayı oluşturup değerlendirebilen, bilgili ve  teknik becerilerle donanımlı  tasarımcılar yetiştirmek” dedi.

 

KENDİ İŞ YERLERİNİ KURABİLİRLER

 

Kursa katılanların eğitimin sonunda sahip oldukları yetkinliklerle, kendi giyim ihtiyaçlarını karşılayabilmekle birlikte tekstil ve hazır giyim sektöründe çalışma olanaklarına sahip olabileceğini söyleyen görevliler, “Kursiyerler moda evleri, butik gibi alanlarda dilerlerse kendi işini de kurabilirler” dedi.  Kursiyerlerden Fadime Yıldız da böylesine önü açık ve istihdamı kolay bir kurs açıldığı için İzmit Belediye Başkanı  Dr. Nevzat Doğan’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.