Kategoriler

Meydan

İZMİT BELEDİYESİ ÇANAKKALE RUHUNU YERİNDE YAŞADI

Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmayı ilke edinen ve bu kapsamda sayısız eseri şehre kazandıran İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve ekibi düzenledikleri geziyle Çanakkale ruhunu da yerinde yaşadılar.

 Çanakkale’ye düzenlenen geziye Başkan Doğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve koordinatörler katıldı. Doğan ve beraberindekiler, Çanakkale’de ki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek şehitliklerde bol bol dua ettiler.

 

ÇOCUKLARINIZA TARİHİ ÖĞRETİN 

 

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini de ziyaret eden ekip,  savaş günlerindeki mücadeleyi 3 boyutlu olarak seyredip Çanakkale ruhunu adeta yaşadılar. Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Doğan  “ tarihimizi bilmek, onu yaşatmak bizim en birinci vazifemizdir. Çok iyi biliyoruz ki, biz bugünlere kolay gelmedik, Bu vatan uğruna canını seve seve feda eden şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda özgürce dolaşabiliyor, evlatlarımızı rahatça yetiştirebiliyoruz. Bizim görevimiz, çocuklarımıza da bu tarihi öğretmek ve onlara da bu ruhu yaşatmaktır. Özellikle yeni yetişen neslin tarihten gelen, Atalarımızdan gelen, milli şuurla yetişmesi çok önemli. Çocuklarımız gelsinler tarihlerini yerinde görsünler, inanın bu çok daha eğitici ve akılda kalıcı olacaktır” şeklinde konuştu. Gezi boyunca bol bol hatıra fotoğrafı çektiren ekip, böyle bir imkânı kendilerine sağladığı için Başkan Doğan’a teşekkür ettiler.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Belediye Kaçak Diye Mühürledi, Seçim Ofisi Oldu
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE DEV OPERASYON: ASFALT SİLİNDİRİNDE 102 KİLO METAMFETAMİN BULUNDU
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Bakımevi ile Kocaeli’yi Kucaklıyor
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Dip Çamuru Projesinde Geleceklerini Gördüler
GÜNDEM
68 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yeni Yerlerinde Hayat Bulacak
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu: “Kayıp” Değil, Yüzyıllardır Yaşayan Bir Kültürümüz Var
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Etkinlikte Gönüllerince Eğlendiler
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
“Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Körfez Nefes Alıyor”
GÜNDEM
29 Kez Görüntülendi.
Vatman Olmak İsteyen Kadınlara Kapımız Açık
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Gölcük Riskli Yapılardan Arındırılıyor