Kategoriler

Meydan

MUHTARLAR DERNEĞİ'NDEN "SINIR" TEPKİSİ

Körfez ve Derince arasındaki 500 dönümlük arazi için yaratılmak istenen sınır tartışmasına bir tepki de Körfez Kent Konseyi’nden geldi. Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, tartışma için ‘gereksiz ve anlamsız’ ifadeleri kullanıldı

Körfez Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı, STK’ların da geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı İsa Taş başkanlığındaki toplantının gündemi de oldukça yoğundu. STK temsilcileri tek tek söz olarak ulaşım, güvenlik ve yatırımlar konularında öneri, eleştiri ve fikirlerini aktardı. Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Körfez’de güzel bir birliktelik örneği sergilediklerini belirterek, “Yürütme kurulu toplantımızın kapsamını genişlettik, STK’larımızı da davet ettik. Çünkü biz bir olursak varız ve güzel işlere imza atabiliriz” dedi.

ANLAMSIZ BİR TARTIŞMA

Toplantıda söz alan Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar,  geçtiğimiz gün basına da yansıyan Derince ve Körfez arasındaki 500 dönümlük arsa için yaratılmak istenen tartışmalara tepki gösterdi. Yanar, “Basına yansıdı. Sanki sınırlar belli değilmiş gibi arkadaşların bazıları sınır tartışması içine giriyor. Bu konuyu yıllar sonra ortaya çıkarmak gereksiz. Derince’nin ve Körfez’in sınırını tartışmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

İKİ KATLI OTOPARK

Toplantıda STK temsilcileri tek tek söz alırken, ulaşım ve güvenlik noktasındaki öneriler ön plana çıktı. Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, otopark noktasında yeni projeler üretilmesi noktasında gelen öneriye; “Tütünçiftlik Kültür Merkezimizin altında iki katlı otoparkımız var. 15 gün içerisinde burayı hizmete sokmuş olacağız. Son hazırlıklar yapılıyor. Ayrıca alternatif yollar ile ana caddeler üzerindeki yoğunluğu da azaltıyoruz” ifadelerini kullandı

ANLAMSIZ BİR TARTIŞMA

Toplantının sonuç kısmında açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, “Sınırlarla alakalı bir tartışma ortamı yaratılıyor. Bu, anlamsız bir tartışmadır, Zaten Büyükşehir yasasından dolayı bizim sınırlarımız İstanbul ile Sakarya sınırında. Derince’nin veya Körfez’in kalkıp sınır tartışması açmasına gerek yok” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER