Kategoriler

Meydan

BAŞKAN BARAN; "BİZLER HOCALI'YI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Azerbaycan’dan gelen heyeti ağırlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bizim acılarımız, sizin acılarınız oldu. Sizin acılarınız da bizim acılarımızdır. Hocalı’yı asla unutmadık, unutmayacağız” dedi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 26 Şubat Pazartesi günü açılışı yapılacak olan Hocalı Anıtı için ilimize gelen Azerbaycanlı heyeti makamında ağırladı. Ziyarete, “Nesimi Valiliği Yardımcısı Gülara Verdiyeva, Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Körfez Azerbaycan Kültür ve Turizm Spor Kulübü Dernek Başkanı Turgut Caferoğlu ve Azerbaycan televizyonundan gelen heyet katıldı.

TARİHE GEÇECEKSİNİZ

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a Hocalı Anıtı dolayısıyla teşekkür ederek, “Türkiye ve Azerbaycan tektir. Et ve tırnak gibiyiz. Körfez, tarihe geçen bir belediye oldu. Gerçekten bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. Kocaeli’deki tüm belediyeler bu konuda duyarlı” dedi. Nesimi Valiliği Yardımcısı Gülara Verdiyeva da Başkan İsmail Baran’a teşekkür ederek, Azerbaycan’da kendilerini ağırlamaktan şeref duyacaklarını belirtti.

KENDİ ÜLKENİZDE GİBİ…

Azerbaycan’dan gelen heyeti Körfez’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan İsmail Baran, “İki devlet tek milletiz. Bizim acılarımız, sizin acılarınız oldu. Sizlerin acısı da bizlerin. Kıyamete kadar da bu böyle devam edecek. Sizlerden ricam Türkiye’ye geldiğinizde kendinizi misafir gibi değil de kendi ülkenizde gibi hissedin.

YAŞANANLAR SOYKIRIMDIR

Tarihte sizler bizim yanımızdaydınız. Yaptıklarınız asla unutulmayacaktır. Hocalı da yapılanları da bizlerin unutması mümkün değildir. 26 Şubat 1922’de yaşananlar Başkanımızın da dediği gibi katliam değil, soykırımdır. Dün Azerbaycan’ın karşısında olanlar, bugün Türkiye’nin karşısındadır. Pazartesi günü anıtı birlikte açacağız. Sizleri tekrar burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Hocalı Anıtı açılıyor

Şubat 1992'de Hocalı'da gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez'de yapılan Hocalı Katliamı Anıtı için açılış töreni düzenlenecek

1992 yılında Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez’de önemli bir proje hayata geçirilmiş, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Körfez Devlet Hastanesinin hemen yan tarafındaki alanda şehitler için ’Hocalı Katliamı Anıtı’ yapılmasına başlanmıştı.

SAAT 14.00’TE

Anıt tamamlandı, katliamın yıl dönümü olan 26 Şubat günü saat 14.00’ta açılışı gerçekleştirilecek. Azerbaycan’dan gelecek misafirlerle birlikte yapılacak açılış sonrasında akşam da Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde sergi ve konferans gerçekleştirilecek. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tüm Körfez halkını açılışa davet etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
46 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu