ÇOCUKLARINA DEVLET EL KOYDU

Körfez’de oturan 4 çocuk babası Hüseyin Işık, eşinin rahatsızlığı nedeniyle elinden alınan 13 ve 1 yaşındaki çocukları için ağlıyor. Eşi beşinci çocuğa da hamile olan Hüseyin Işık, onu da kaybetmekten korkuyor.

Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi  Ayva Sokak’ta oturan Hüseyin Işık (42), eşi Müyesser Işık’la (32) 15 yıllık evlilikleri boyunca  Şengül (13), Yasemin (9), Arif (7) ve Hamza (1) adlı 4 çocuk yaptılar. Eşinin, yaklaşık 6 yıl önce sinirsel olarak rahatsızlanması sonrasında yaşadıkları köyde vatandaşlar tarafından çocuklarına bakamıyorlar diye şikayet edildiler.  Günlük işlerle ailesinin geçimini temin eden Hüseyin Işık, sıkıntı çekmediklerini ve mutlu olduklarını söylediyse de gelen görevliler  2010 yılında Şengül, Yasemin ve Arif’i ellerinden alarak yetiştirme yurduna verdiler. 3 çocuğunu geri almak için hukuk mücadelesi başlatan ve itiraz eden Hüseyin Işık, her defasında eşlinin rahatsızlığıyla karşılaştı. 2013 yılında da yeni doğan bebekleri Hamza’nın ellerinden alınmasıyla çaresiz kalan baba, eşinin yeterli olduğunu kanıtlamak için defalarca muayene ettirdi ve Erenköy’de akıl hastanesine yatırdı. Burada da tedavi olan genç kadın bırakıldı ama yine de yapılan muayenelerde yüzde 70 özürlü raporu verildi.

2 çocuğu Gazanfer Yurdu’nda, biri Gölcük’te, en küçüğü de Yahya Kaptan Yurdu’nda kalan baba Hüseyin Işık, onları çok özlediğini ve görebilmek için çırpındığını söyleyerek, ‘’Eşimin rahatsız olmasının tek nedeni çocuklarının yokluğudur. Çocukları yanında olmayınca eşimin de haliyle sinirleri bozuluyor. Bize çocuklarımızı geri versinler, biz birlikte mutluyduk. Komşularımızın asılsız şikayetleri ciddiye alındı ve gerçek olmayan raporlarla çocuklarımız elimizden alındı. Ben kalıcı işte bulabilirim, ama çocuklarımın peşinde koşmaktan, onlara baba sevgisini hissettirmeye çalışmaktan düzen kuramıyorum’’ dedi.

Eşinin, 5. Çocuğuna da hamile kaldığını ve bunun da ellerinden alınmasından korktuğunu söyleyen Hüseyin Işık, intiharı düşünmeye başladığını, bunun sorumlusunun da görevliler olacağını söylüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817