“Açık Kapı Projesi” 7 İlçe  Kaymakamlığında Hizmet Vermeye Başladı

Kamu kurum ve kuruluşlarının temel amacı; Güleryüz, iyi niyet ve insancıl yaklaşımlarla vatandaşların sorunlarının çözümünde onlara yardımcı olmak, onların mutlu, rahat ve sorunsuz bir hayat yaşamaları için içine düştükleri sıkıntı ve açmazları ortadan kaldırmak amacıyla işbirliği içinde çalışmaktır.

Bu amacın gerçekleşmesi noktasında sorunlarına çözüm bekleyen vatandaşların değişik yerlerdeki kurumlara gitmek suretiyle hem zaman kaybı yaşamamaları, hem de sorunlarının tek elden, tek yerden ve ivedilikle çözümü için AÇIK KAPI (Milletin Kapısı)vatandaşlarımızın başvurularını alıp, sonuçlandırmaya devam etmektedir.

Bu bağlamda,  Kocaeli Valiliğinde 4 Ocak 2018 tarihi itibariyle hizmete sunulan  Açık Kapı Birimine bu güne kadar 1277 vatandaşımız başvuruda bulunmuştur. Elektronik ortamda alınan başvurular ilgili kurumlara yönlendirilmekte ve 7 iş günü içerisinde vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir.

Kamu hizmetlerini sunanlar ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güven ortamında sağlamak amacıyla hizmet çalışması olan Açık Kapı Projesi 15.05.2019 tarihi itibari ile de  İzmit, Gebze, Körfez, Gölcük, Kartepe, Başiskele ve Darıca İlçe Kaymakamlıklarında vatandaşımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Valilik ve Kaymakamlık binalarının giriş katında bulunan karşılama bankolarında, halkla ilişkiler konusunda eğitimli personel tarafından sözlü ya da yazılı olarak başvuruları alınmakta olup, dileyen vatandaşlarımız www.acikkapi.gov.tr internet sitesi, Açık Kapı mobil uygulaması veya E-Devlet üzerinden elektronik olarak başvuru yapabilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817