Yüz binlerce binanın da yıkıldığı ya da ağır hasar aldığı bu büyük afetin hemen ardından adeta bölgeye karargah kuran Körfez Belediyesi, depremin vurduğu bölgede yaraların sarılması için çaba gösteriyor.
KARARGAH KURMUŞTU
Afetin yaşanmasının hemen sonrasında iş makineleri, uzman arama kurtarma ekipleri, tırlar dolayı yardım malzemesi ile bölgeye giden ve Kahramanmaraş’ta sorunların giderilmesi için çalışan belediye başkanı Şener Söğüt, daha sonra kente dönmüş ve yeni yapılacak çalışmalarla ilgili organizasyonun sağlanmasının ardından yeniden Maraş’a gitmişti.
KALABALIK BİR HEYETLE GİTTİ
Başkan Söğüt’e bu kez deprem bölgesine gidişinde, belediye başkan yardımcısı Osman Yurt, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Gülal, Başkan Şener Söğüt’ün eşi Hatice Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir ve yönetimi ile belediye ekipleri eşlik etti. Maraş’ın Kazanlıpınar Köyü’nü ziyaret etti.
AK KADINLARDAN BİR OTOBÜS MUTFAK EŞYASI
Burada köy halkının sorunlarını dinleyen, ayrıca AK Partili kadınlarca temin edilen ve mutfak malzemelerinden oluşan yardım kolilerini bizzat ulaştıran Başkan Söğüt, köy genelinde de inceleme gezisi yaptı ve son durumu yerinde gördü. Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Söğüt, “Yaraları yine birlikte sarıyoruz. Kahramanmaraş’ın Kazanlıpınar Köyü’nde AK Parti Kadın Kollarımız ile birlikte depremzede ailelerimizi ziyaret ettik. Ayrıca teşkilat mensupbu kadınların hazırladıkları mutfak eşyalarının da yer aldığı kolileri ailelere teslim ettik” dedi.