AKARYAKITÇILARA YÖNELİK DEV OPERASYON

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, örgütlü olarak Akaryakıt ve Vergi Kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

72 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 112 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Erzincan KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen planlı ve projeli çalışmalar sonucu, Dağıtım şirketleri ve akaryakıt bayilerinde kurulu bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silindiği belirlendi.

Ayrıca ithal edilen akaryakıtın dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü, düzenlenen faturanın ise şirketlere gider olarak gösterilmesi amacıyla komisyon karşılığında satıldığı ve bu yöntemler ile tahmini olarak devletin 6 aylık dönemde en az 600 Milyon TL vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Toplanan deliller ile 16 Şubat günü 72 ilde eş zamanlı “Vurgun” kod adlı operasyon düzenlendi. Otomasyon sistemlerinde satış verisi silme işlemleri gerçekleştirdikleri Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube tarafından tespit edilen 101, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube tarafından belirlenen 11 şahıs yakalanarak göz altına alındı. Operasyon kapsamında 803 akaryakıt istasyonu, 10 akaryakıt dağıtım ve 3 otomasyon yazılım firmasında arama ile dijital imaj alma işleminin devam ettiği başka şüphelilerinde gözaltına alınabileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817