AKLINLA 1000 YAŞA YARIŞMASI'NA YOĞUN İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak ilk ve orta okullara yönelik faaliyet gösteren Bilgievleri’nin 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’ için 572 sınıf öğretmeni başvuru gerçekleştirdi. Başvurularını tamamlayan okulların 4. sınıf öğretmenlerine yarışma ile ilgili seminerler verilmeye başladı. İl genelinde 4 bölgede yapılan seminerlerde sınıf öğretmenlerine çalışma kitapçıkları teslim edildi. Sınıf öğretmenleri bu çalışma kitapçıkları ile öğrencilerini eleme sınavına hazırlayacak.

YARIŞMANIN AMACI

Örnek yarışmada Kocaeli genelindeki 4. Sınıf öğrencilerini eğlenceli bir rekabet ortamında bir araya getirmek ve Kocaeli ilinde zeka oyunları kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor. Öğretme ve öğrencilerin zeka oyunları ile tanıştırılması yanı sıra, yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi de amaçlanıyor. Yarışma öğrencilerin zeka oyunlarına karşı ilgisinin arttırılmasının sağlanmasının yanı sıra öğrencilere tecrübelerini geliştirme fırsatı sunacak.

572 ÖĞRETMEN BAŞVURU YAPTI
26 Şubat’tan 5 Mart tarihine kadar aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr web sitesi üzerinden ilkokul 4. sınıf öğretmenleri, öğrencileri için başvurularını tamamladı. Başvuruları sadece yarışmaya katılmak isteyen sınıf öğretmenleri tarafından gerçekleştirildi. 1 hafta içerisinde web sitesi üzerinden 572 sınıf öğretmeni başvuru gerçekleştirdi.

ÇALIŞMA KİTAPÇIKLARI VERİLDİ

Başvurusunu tamamlayan sınıf öğretmenleri 12-13 Mart tarihlerinde internet adresi üzerinden belirlenen adreslerde tanıtım seminerine katıldı. Başvuruları alınan ve seminerlere katılan sınıf öğretmenlerine yarışma için çalışma kitapçıkları teslim edildi. Sınıf öğretmenleri, bu çalışma kitapçıkları ile öğrencilerini eleme sınavına hazırlayacak. Kitapçıklar ve eleme sınavı kağıtları sadece başvuru yapan öğretmenlere gönderilecek. 

TBT LİDERİ TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen ilk seminerde Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası’nda derece elde eden Türk Beyin Takımı Lideri Ferhat Çalapkulu sınıf öğretmenlerine eğitim verdi. Eğitim seminerine Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan katılım sağladı. Diğer seminerler ise Gebze’de Sivil Toplum Merkezi, Gölcük’te Barabaros Hayrettin Paşa Bilgievi ve Derince’de Kusachi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

15 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR

Sınıf öğretmenlerine verilen eğitim semineri ardından tüm katılımcılar tarafından yarışma hazırlıklarına başlanılacak. Nisan ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenmiş mekanlarda yarışmanın yarı finali gerçekleştirilecek ve aynı ay yarı final sonuçları duyurulacak. 572 sınıf öğretmeninin tüm öğrencilerinin yarışmaya katılmasıyla birlikte Kocaeli genelinde 15 bin öğrenci hedefleniyor. Yapılacak eleme sonrası her sınıf öğretmeni 2 öğrencisi ile yarışmaya katılacak.


ZEKA OYUNLARI SINIFI KURULACAK
Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olacak öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeka Oyunları Sınıfı yapılacak. Yarışmada ilk 10 sırada öğrencisi olan öğretmenlere 500 TL ödül verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817