Anadolu İlleri, Zeytinoğlu’na Çok Öfkeli!

İlimizde örgütlü bulunan ve birçok sivil toplum kuruluşunun birleşimi ile oluşturulan Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği, geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında depremzedelerle ilgili olarak “Oradan gelen kimseyi işe almayın. Kentin demografik yapısının bozulmasına çanak tutmayın” diyen KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na çok sert tepki gösterdi.

“BİZ DE DEPREMİ YAŞADIK”

Zeytinoğlu’nun açıklamalarının hiçbir tutar tarafı olmadığının belirtildiği ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bizler Anadolu İlleri dernekleri olarak; ülkemizde yaşanan korkunç deprem felaketinden ötürü ölenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Biz ve bizim gibi Anadolu topraklarının renkli coğrafyasından gelip, burada özellikle 24 yıl önce benzer bir yıkımı yaşamış olan, güzel şehrimiz Kocaeli’de hayatını devam ettiren, bu şehri kalkındırmak için elinden geleni yaparak yaşayan ve bunun yanında STK’lar aracılığıyla toplum gönüllüğünü esas edinmiş bir sivil toplum kuruluşuyuz.

“DEPREMZEDELERİ KUCAKLAMALIYIZ”

Bizler iyi günlerimizde olduğu gibi sırt sırta vermemiz gereken şu günlerimizde de çalışmalarımızı bir an olsun durdurmadık. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Sayın Ayhan Zeytinoğlu’nun ilimize gelen depremzedeler için yaptığı açıklama bizleri derinden üzmüştür. Kendisinin Deprem bölgesindeki çalışan nüfusu buraya getirmememiz lazım. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın. Demografik yapıyı bozabilecek bir duruma çanak tutmayalım” şeklindeki cümleleriyle yaptığı açıklama karşısında Anadolu İlleri Dernekleri olarak, her bir üyemizin bu topraklara faydalı birer vatan evladı olduğunu hatırlatır, tıpkı zamanında farklı nedenlerle buraya göç eden bizler gibi depremzede vatandaşlarımızın da bu süreçte kucaklanması gerektiğini önemle vurguluyoruz.

“MİLYONLARCA MÜLTECİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Bu ülke milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmış, yaşama imkanı sağlamış ve demografik yapısını mütemadiyen korumayı başarmıştır. Bunun yanında aynı milletin evladı olan ve şu an ne yazık ki yurtlarını terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza kapımızı sonuna kadar açıp olabildiğince hızlı bir şekilde toplumumuza kazandırmamız gerektiği kanısındayız.

BİRLİK ÇAĞRISI YAPTILAR

Sizlere buradan birlik çağrısı yapıyor, hep birlikte bu hüzün dolu günleri aşabileceğimize dair inancımızı yineliyoruz. Her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor huzur dolu bir Türkiye için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bildiriyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817