ARAÇ SAHİPLERİNE MÜJDE! YÜZDE 20 UCUZLUYOR
 Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'na yönelik düzenleme için Hazine Müsteşarlığı'nın taslak tasarı üzerinde çalıştığını, yakındaBakanlar Kurulu'na ve Meclis'e getireceklerini söyledi. Yapılacak düzenleme için sorunun kökenine inilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, 2011'de kaldırılan 'kusur i' uygulamasını yeniden getirerek sigorta şirketlerini ve tüketiciyi rahatlatacaklarını belirtti. Kusur indirimi uygulaması ile sigorta şirketleri, tüketiciye ödediği tazminatları öngörebilecek. Kusurlu sürücüye tazminat ödenmemesi torba yasa ile yasalaşacak. Sektör yetkilileri; düzenlemenin ve rekabetin getirisi olarak da sigorta primlerinin yüzde 20'ye kadar düşmesini bekliyor. Zorunlu Trafik Sigortası'nda yapacakları düzenlemeler ile popülist bir yaklaşım içinde olmayacaklarını belirten Şimşek, şunları söyledi: 

İYİ SÜRÜCÜYE DÜŞÜK FİYAT 
"Sigortaladığınız risklerin getirisi, götürüsünün dengeli olması lazım. Bu adımla birliktesigorta primlerinin düşeceğine inanıyorum. Riski düşük olanlara daha düşük primle sistemi iyileştirmemiz gerekiyor..."

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817