ATIK TESİSLERİNE BİLECİK'TEN ZİYARET

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık getirme merkezleri, il dışından gelen ziyaretçileri ağırlayarak Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Bilecik Osmaneli Belediye başkanı Münir Şahin beraberindeki heyetle birlikte Derince ve Körfez’de bulunan atık getirme merkezlerini ziyaret etti. Belediye Başkanı, Atık Getirme Merkezine yaptığı ziyarette görevlilerden bilgi aldı. Şahin, Atık getirme merkezleri projesinin ülkemizdeki tüm belediyelere örnek olacağını belirtti.

 

BİLECİK’TEN ATIK TESİSLERİNE ZİYARET

Çevrenin korunması ve kamuoyunda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışma değer kazanıyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar diğer illere örnek olmaya devam ediyor. Bilecik Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Derince ve Körfez ilçelerinde hizmet veren atık getirme tesislerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şahin; böyle bir projenin ülkemizde tüm Belediyelere örnek olacağını ifade ederek; “Bu tesise imrenerek bakıyoruz. Burada gördüğümüz tesisleri örnek alarak, kendi bölgemizde de bu tesislerden kurmak için çalışmalara başlayacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinden çok memnun kaldık.” dedi.

 

6 ADET ATIK GETİRME MERKEZİ

Kocaeli genelinde hali hazırda 6 adet “Atık Getirme Merkezi” faaliyet gösteriyor. Halkın çevre bilincinin artması ve Bakanlık politikalarının Belediyeleri teşviki ile de gelecekte bu sayının artırılması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde ilçe belediyeleri ile birlikte yürütülen bu proje, ülkemizdeki diğer belediyelere model olmakla birlikte, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçileri de ağırlıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN KOORDİNASYONUNDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak; çevrenin korunması ve farkındalık oluşturulması maksadıyla, kaynağında ayrı toplama çalışmaları devam ediyor.  Atığın, oluştuğu noktadan geri kazanım/bertaraf tesislerine nakledilinceye kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetilmesine önem veriliyor.  Bu kapsamda tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları getirip bırakabilecekleri atık getirme merkezlerinin kurulmasına yönelik çalışmalar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde ilçe belediye başkanlıkları ile birlikte yürütülüyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817