Bakan Soylu ve Ünal’dan Kocaeli Çarşısı’na Ziyaret

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen, yüzbinlerce binanın yıkıldığı ve on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği iki büyük depremin ardından bölgeye en büyük destek 1999 yılında aynı acıyı yaşayan Kocaeli’den gitmişti. Özellikle yerel yönetimler bölgedeki eksiklerin giderilip acıların dindirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

SÖĞÜT DİKKAT ÇEKİYOR

Ayrıca sivil toplum kuruluşları da bölge halkının yaralarının sarılması için yardım kampanyaları düzenliyor. Bölgeye en büyük yardımı yapan belediyelerin başında Körfez Belediyesi geliyor. Afetin hemen ardından Kahramanmaraş’ta görevlendirilen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt; Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile hizmet ve yardımların koordine edilmesinde büyük emek sarf ediyor.

YAVUZ İLE DE UYUMLU ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş’ta ilçeleri köylere kadar tek tek gezen belediye başkanı Şener Söğüt, vatandaşların büyük takdirini toplarken, özellikle küçük çocukların da “Şener amcası” olarak dikkat çekiyor. Bu arada belediye başkanı Şener Söğüt, yine depremin hemen sonrasında Maraş’ta koordinatör vali olarak görevlendirilen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile de uyumlu çalışıyor.

SOYLU VE ÜNAL’DAN ZİYARET

Son olarak Maraş’ta sivil hayatın normale dönmesi için oluşturulan Kocaeli Çarşısı’ndaki çalışmalar son aşamaya geldi. Bu arada Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile birlikte diğer belediye başkanı Hamza Şayir ve Muzaffer Bıyık’ın önemli bir konuğu vardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal, Kocaeli Çarşısı’nı ziyaret etti.

“BÖLGE İÇİN CANSUYU OLACAK”

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bakanımız Süleyman bey ve milletvekilimiz Mahir bey, Valimiz Seddar Yavuz beyin koordinatörlüğünde kurduğumuz Kocaeli Çarşısı’nda inceleme yaptılar. Çalışma ile ilgili asrın felaketinde iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnafımıza bir nebze de olsa cansuyu olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.