BARAN'DAN ÇAMLITEPELİLERE MÜJDE!

   AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker, Aralık ayı içerisinde Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile bir araya gelerek Körfez Çamlıtepe Mahallesi’nde ki Yarımca özel orman alanından devlet ormanına dönüştürülen bölgede arazi incelemelerinde bulunmuştu.

   Üzerinde konutların bulunduğu toplam 38 adet parselin, orman alanı olarak kesinleşen 40 adet parselin olduğu, davaları devam eden 33, davası temyizde olan 35 parselin olduğu, toplamda tapu sahibi olan yaklaşık 500 kişinin bulunduğu bu bölgenin daha sonra orman arazisi olması nedeniyle tapu sahibi vatandaşların mağduriyetleri söz konusu idi. 

2007’DE AK PARTİ ÇÖZÜM ÜRETTİ, CHP İPTAL ETTİRDİ

   Şeker, ”AK Parti olarak bizler, ‘tapulama veya kadastro çalışmaları sonucu vatandaşa tapu verilmiş ve 10 yıl içinde de orman idaresi itiraz etmemiş ise bu yerler orman sayılmayacak’ şeklinde 2009 yılında çıkartmış olduğumuz 5841 sayılı kanunda düzenleme yaptık. Ancak o günkü ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi, bu kanunu anayasa mahkemesine götürerek vatandaşın mağduriyetinin önlenmesine engel olmuştur.” diyerek sözlerine devam etti. 

ARAZİ İNCELEMESİ VE İSTİŞARE ÇALIŞMALARI YAPTIK

   AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, sözlerinin devamında ise ‘’ Körfez Çamlıtepe Mahallesi’nde de yaşanan 2B arazileri kaynaklı sıkıntıları gidermek için Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, mahalle muhtarımız ve Körfez Belediyesi’nden yetkililer ile bir araya gelerek istişare ve değerlendirmelerde bulunduk. Bu çalışmalarımıza ilave olarak Orman Genel Müdür Yardımcımız Zeki Temur Bey ile birlikte Aralık ayı içerisinde Körfez Çamlıtepe Mahallesi’nde araziye çıkarak incelemelerde bulunduk. Geçen bu süre zarfında yapılan çalışmaların ve alınan kararların her zaman takipçisi olduk ve çok şükür güzel neticeler aldık.’’ ifadelerine yer verdi.

ÇAMLITEPE SAKİNLERİ TAPUYA KAVUŞUYOR

    ‘’108 adet parselin bulunduğu ve önce özel orman statüsünde olan daha sonra açılan davalar sonucu devlet ormanı vasfına dönüştürülen Körfez Çamlıtepe Mahallesi’nde bu ay içinde 2B çalışmaları başlıyor. 31.12.1981 tarihi itibariyle orman vasfını kaybetmiş olan alanlarda 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendine göre yapılacak çalışmalar sonucu bu araziler, orman arazisi dışına çıkarılmış olunacak. Çamlıtepe Mahallesi ile ilgili yapılacak olan çalışmalar için ilk adım olarak orman komisyonu kuruldu. İnşallah bu ay içerisinde kurulan komisyon, aktif olarak çalışmaya başlayacak. Komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra orman arazisi dışına çıkarılan alanla ilgili kadastro müdürlüğünün sınır tespiti ve arazi ölçümleri yapılıp ilan edilecek ve sonrasında orman sınırı dışına çıkarılan parsel sahipleri tapularıyla birlikte milli emlak müdürlüğüne müracaat ederek orman şerhini kaldırılacak.’’ ifadelerini kullanan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, sözlerinin devamında ‘’ Bir işe başlamak, bitirmenin yarısıdır. Yapılacak çalışmalar neticesinde inşallah vatandaşlarımız en kısa zamanda mutlu sona ulaşacaklar. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.’’ diyerek vatandaşlara mutlu haberi vermiş oldu.

   Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Çamlıtepelilere vermiş olduğu müjde sonrası takip ettiği diğer çalışmalar adına bilgi vermek için ‘’AK Parti olarak bizler, geçmişteki kurumlar arası koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan bu tür problemlerin çözümü için çalışmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Alikahya Çiftliği Özel Ormanı ve Karamürsel Dereköy maki tefrik orman alanları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanlarda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ve hak kayıplarını önleyecek çalışmaları da neticelendirmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. İnşallah en kısa zamanda güzel neticeler alacağız.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817