Basın Toplantısının 100. Yıl Dönümü Kasr-I Hümayun'da Kutlandı



Törene; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker ve Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, ilçe belediye başkanları, Daire Müdürleri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Siyasi Parti İl Başkanları, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, STK temsilcileri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptıkları konuşmaların ardından 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Yavuz, yapmış olduğu konuşmalarında: “Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemiz, Aziz milletimizin her şeyini ortaya koyduğu, sonunda da başarıya ulaştığı ve bunu da Cumhuriyet ile taçlandırdığı, Osmanlının küllerinden yeni bir devletin kurulduğu destansı bir süreçtir. Aslında Kocaeli bu anlamda da tarih boyunca çok önemli bir konuma sahip olmuş, başkentlik yapmış, Çuhane Fabrikası dahil havadan ve denizden bombalanmış, İngilizler tarafından işgal edilmiş bir şehirdir. Bu anlamda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin kuruluşunun ilk müjdelerini burada vermiş olması da aslında anlamlı bir mesaj olarak tarihe geçmiştir. Yönetim şeklinin Cumhuriyet ve başkentinin de Ankara olacağı ve dahası seçim sistemi ve özellikle de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilecek olması gibi önemli konuların tartışılmış, ifade edişmiş olması da fevkalade önemlidir. Cumhuriyetin ilk adımlarının burada atılmasının ötesinde Kocaelimiz bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş muasır medeniyet seviyesine ulaşma sevdası ve hedefine en yakın şehirlerden bir tanesidir. Çünkü Kocaeli bilim, sanayi ve teknoloji şehri olmanın yanında aynı zamanda bilişim ve inovasyon merkezi olma yolunda da hızlı adımlarla ilerliyor ve tamda muasır medeniyet seviyesine ulaşacak bir iddiayı ortaya koyuyor.”

Kocaeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İdeallerine Hizmet Etme Noktasında Önemli Bir İddiayı Ortaya Koyuyor

Vali Yavuz konuşmalarının devamında ise: “Bu bağlamda da baktığımız zaman Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız bu dönemde özellikle şehrimizin Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ideallerine hizmet etmesi bakımından fevkalade bir şehir olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin her bir ferdine, bu şehre bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda yatırım ve üretim yapan bütün paydaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle 14 organize sanayi bölgesi ve yaklaşık 120 milyar dolara yakın dış ticaret hacmi ile bugün Kocaeli tamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerine hizmet etme noktasında önemli bir iddiayı ortaya koyuyor. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olan ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunan ve bu görevi ilkeli, tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getiren basınımızın tüm görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere toplantıya katılan Dr. Adnan Adıvar’ı, Velit Ebuzziya’yı, Ahmet Emin’i, Falih Rıfkı Atay’ı, Suphi Nuri İleri’yi, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nu, İsmail Müştak Mayakom’u, Halide Edip Adıvar’ı, Hilal-i Ahmer Başkanı Hamit Bey ile İleri Gazetesinin İzmit muhabiri Hakkı Kılıçoğlu’nu rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Basın camiamızın basın onur gününü kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Duayen Gazeteci Yavuz Donat’a katılımlarından dolayı teşekkür edip, günün anısına Plaket veren Vali Yavuz, protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte temsili olarak Kasr-ı Hümayun’da hazırlanan masada bir araya gelerek günün anısına fotoğraf çekildiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817