BAŞKAN BULUT; “DERİNCEMİZİ YARINLARA HAZIRLIYORUZ"

Dost Meclisi’ne konuk oldu

Hizmete sunduğu vizyon projelerle Derince’yi cazibe merkezi haline getiren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, MÜSİAD Kocaeli yönetiminin konuğu oldu. MÜSİAD Şube Başkanı Celal Ayvaz ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen Dost Meclisi programına konuk olan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, geride kalan 4 yıllık süreçte ilçeye kazandırdığı projelerle ilgili bilgi verdi. Dost Meclisi programında Başkan Bulut’u konuk etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz, “Dost Meclisi programında bugün ömrünü belediyeciliğe harcamış Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u konuk ediyoruz. Bu akşam sohbet havasında geçecek toplantımızda kentimizde ne gibi gelişmeler oluyor, hangi projeler hizmete sunuluyor bunları istişare edeceğiz. Başkanımıza yapmış olduğu güzel hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum “ dedi.

“Önce hayal ediyoruz”

Sinevizyon eşliğinde Derince’ye kazandırdığı projelerle ilgili MÜSİAD üyelerini bilgilendiren Başkan Bulut,  “Hizmete sunduğumuz projelerimizle birlikte ilçemizi yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehir haline getirdik. Geride kalan 4 yıllık süreçte önemli eserlere imza attık. Biz Derince'mize değer katan projelerimizi ortaya çıkartırken önce hayal ettik. Daha sonra hayalimizde oluşturduğumuz bu çalışmalarımızı projelendirdik ve son olarak ise inşa çalışmalarına başladık. Bu süreçte birbirinden önemli eserleri Derince’mize kazandırmış olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yelken Kafe ve Yüzme Havuzu

İlçeye değer katan projelere imza attıklarına vurgu yapan Başkan Bulut, “Derince’mizde Harikalar Sahili ile bütünlük oluşturan Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu projemizi tamamladık. Düğün salonu, kafe ve restauarantıyla hizmet verecek olan projemizin benzersiz dağ ve deniz manzarasıyla sadece Derince’miz için değil, kentimiz için de büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Bir prestij projesi olarak değerlendirdiğimiz Yelken Kafe’yi önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Yine ilçemize kazandırdığımız Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu da vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor. 25 metre uzunluğunda, 7 kulvarlı olarak inşa ettiğimiz Yüzme Havuzu’muz içerisinde bulunan sosyal donatılarıyla tam bir spor kompleksi olarak hizmet veriyor” dedi.

1071 kişilik konferans salonu

Derince’yi kültürel ve sanatsal anlamda Kocaeli’nin en önemli merkezleri arasına sokacak olan Kongre Merkezi ile ilgili bilgi veren Başkan Bulut, “Geçtiğimiz günlerde temelini attığımız 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi ile kentimizin en büyük konferans salonunu Derince’mize kazandırıyoruz. İlçemizi kültürel faaliyetlerin yeni merkezi yapacak olan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, 400 araç kapasiteli otoparklarıyla trafik sorununa da çözüm sunacak” dedi. İlçeye kazandıracakları Kapalı Pazar projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Bulut, “Yenikent Mahallesi’nde yapımına başladığımız Kapalı Pazar projemiz, üç kattan oluşacak. Çok amaçlı olarak inşa edeceğimiz bu projemiz, pazar hizmetinin verileceği günün haricindeki diğer 6 gün boyunca otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Kapalı Pazar bünyesinde düğün ve nikah salonları, lokanta, kafeterya, kütüphane, emekli evi, öğretmen evi, aile danışma merkezi ve çocuk oyun salonları gibi donatılar da yer alacak” diyerek, eski usul pazar geleneğinin değişeceğini ifade etti.

Çenesuyu’na 25 milyonluk yatırım

Derince Belediyesi’nin iştiraki Çenesuyu’na yaptıkları yatırımlarla ilgili de bilgi veren Başkan Bulut, “Derince’mizin en önemli markası olan Çenesuyu’nu yaptığımız yatırımlarla daha da büyüttük. Bu süreçte ilk olarak saatte 45 bin adet pet şişe kapasiteli yeni makine alımı gerçekleştirdik. 2 bin m2 ilave alan ile büyüttüğümüz Çenesuyu’na son olarak saatte 7 bin adet 5 litrelik üretim kapasiteli yeni makine alımı daha yaptık. Yaklaşık 25 milyon TL tutarındaki bu yatırımlarımızla Çenesuyu çok daha büyüdü. Bugün artık sınırları ülkemizi aşmış ve yurt dışına ihracat yapan bir Çenesuyu var” dedi. Derince’nin yeni mahallelerinin merkezi olan İshakçılar’a kazandırdıkları projelere vurgu yapan Başkan Bulut, “Kültür Merkezi, Spor Kompleksi ve Er Meydanı projelerimiz ile İshakçılar’a çok önemli 3 eser kazandırdık. Özellikle Er Meydanı projemiz ile artık Derince, Türkiye’de yağlı güreş denince ilk akla gelen merkezlerden biri haline gelecek” dedi.

Viyadüklerle kesintisiz ulaşım

2004-2009 yılları arasında görev yaparken Kocaeli’deki ilk battı çıktıyı Derince’ye kazandırdıklarını belirten Başkan Bulut, “Günümüzde de 20 metrelik alternatif çevre yolu ve viyadüklerle Derince’miz yine örnek oldu. Yapımı tamamlanan ikinci viyadükle birlikte artık kuzeyden D 100’e alternatif bir güzergahımız daha var” dedi. Yapımı tamamlanan projelerin yanı sıra birbirinden önemli eserlerin de temelinin atıldığını ifade eden Başkan Bulut, “Yenikent Mahallesi’ndeki yeni yerleşim alanına inşa ettiğimiz Hoca Ahmet Yesevi Camii, tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinlerinin beklentilerine karşılık verecek. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa ettiğimiz Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin tamamlanmasıyla birlikte burada 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanına sahip olacak. Yine temelini attığımız İbni Sina Mahalle Konağı’mız ile bölgemize yeni bir sosyal yaşam merkezi kazandırıyoruz. Eğitim alanından sağlık uygulamalarına kadar birçok unsuru bünyesinde barındıracak olan Mahalle Konağı da ilçemize kazandıracağımız projelerimiz arasında” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Taşın altına elimizi koyduk”

Derince’nin geleceğine imza atan projeleri bir bir hizmete sunduklarını belirten Başkan Bulut, “Dumlupınar Mahallesi’ndeki 30 bin m2'lik spor ve yaşam alanı projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu proje ile birlikte sahilin doğu kısmı da çok önemli bir yaşam merkezi haline gelecek. Sportif anlamda da birçok eseri ilçemize kazandırıyoruz. Siirt'te vatani görevini yaparken şehadet mertebesine eren Şehidimiz Jandarma Er Emre Kaan Arlı'nın adını taşıyan Çok Amaçlı Spor Salonu'nu geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Halkımızın buraya gösterdiği ilgi memnuniyet verici” dedi.  Bu projelerin yanı sıra ilçede 200 milyon TL tutarında alt ve üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Bulut, “Altyapı çalışması cesaret işidir fakat biz halkımızın sağlığı ve geleceğimiz için elimizi taşın altına koyarak altyapı hamlesine başladık. İSU tarafından tamamlanan bölgelerde asfaltlama işlemleri devam ediyor. Bir yandan vizyon projelerimizi hizmete sunarken diğer taraftan da altyapı düzenlemeleri ile Derince’mizi yarınlara hazırlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817