banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Büyükakın: “Üsküdar Faciasını Unutmadık”

Üsküdar Deniz Faciası’nın 65. yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, yüzyılın felaketini yaşadığımız ve yaraları el ele hızlıca sarmaya başladığımız bu günlerdeki gibi, 1 Mart 1858 tarihinde de büyük bir acı yaşandığını ifade etti.  Yolcularının çoğunluğunun İzmit’te okuyan Gölcük ve Karamürselli öğrencilerin Üsküdar Vapuru’nun batmasıyla vefat etmesinin acısının hala çok taze olduğunu kaydeden Başkan Büyükakın” O felaketten büyük dersler çıkarıldı. Bu acı dersleri yaşamadan olası felaketlere karşı tedbirlerimizi almak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz    “ dedi.

Tam 65 yıl önce Üsküdar Gemisi’nin İzmit Körfezi’nde batarak 392 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oluşunun yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ölenlere Allah’tan rahmet, sağ kalanlara da sabırlar diledi. Başkan Büyükakın mesajında şunları ifade etti: “Türk denizcilik tarihindeki en büyük deniz kazalarından birisi olan, Üsküdar Faciası’nda yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz. Her zaman kalbimizde hissettiğimiz Üsküdar Vapuru yolcuları bu kentin hafızasında ilelebet yaşayacaklar…

 

Bu acıları Rabbim milletimize bir daha yaşatmasın. Üsküdar deniz faciasının seneyi devriyesinde, hayatını kaybeden hemşehrilerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751