banner2752
banner2750
banner2776

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: "UYURSANIZ ÖLÜRSÜNÜZ, UNUTURSANIZ YOK OLURSUNUZ"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü düzenlediği programla andı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği birlikteliğinde hazırlanan anma etkinliğine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Antikkapı’da gerçekleşen anlamlı etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Biz Türk’üz, biz buradayız, biz dünyanın tüm coğrafyasındayız. Biz varken zulüm olmayacak” dedi.

 

“TÜRKLÜK ŞUURUNU DEVAM ETTİRMELİYİZ”

Batı Trakya Türklerinin gördüğü zulüm ve hukuki baskılar üzerinde duran Başkan Büyükakın, vatan bilinen yerlerde Türklük şuurunun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Büyükakın, “Bu coğrafya çok sayıda millete mezar oldu. Bu coğrafyada ayakta durmak kolay değil. Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika coğrafyasına uzanan serüvenimiz bu hikayelerle dolu. Biz bu hikayeleri unutursak hem o topraklardan hem bu topraklardan gideriz. Bu dava için ömrünü adayan insanlar olmadığı sürece önce tabelamızı kaldırırlar, sonra Türk isminden rahatsız olurlar sonra da yok olup gideriz. Bugün burada etkinliğimizi gerçekleştirmemizin amacı unutursak yok olacağımızı bildiğimiz için. Uyursanız ölürsünüz, unutursanız yok olursunuz” diye konuştu.

 

“DÜNYANIN NÖBETİNİ TUTUYORUZ”

Türk milletinin haklı bütün mücadelelerin yanında olduğunu ve olması gerektiğini dile getiren Başkan Büyükakın, “Bütün Türk- İslam coğrafyasındaki mücadeleler benim mücadelemdir. İskeçe’deki mücadele ruhunu kaybetmek Anadolu’yu kaybetmektir. Çünkü biz aynı ruhtan besleniyoruz. Biz ülkemiz işgale uğradığı zaman bu ruhla ayakta durabildik. Ondan daha ötesi bizim aziz milletimizi diğer milletlerden ayıran en büyük özellik ise Türk milletinin dünya nöbeti tutmasıdır. Mazlum milletlerin nöbetini tutarız. Bizim olduğumuz yerde herkese barış, adalet gider. Biz Türk’üz, biz buradayız, biz dünyanın tüm coğrafyasındayız. Biz varken zulüm olmayacak. Ne bize karşı yapılan zulme boyun eğeceğiz ne de başka zulümlere izin vereceğiz. Bu atalarımızdan beri böyle oldu” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRK’ÜZ, VARIZ, BURADAYIZ”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük de yaptığı konuşmada Yunanistan’ın yaptığı asimilasyon politikalarını anlattı.

Küçük, “Etnik kimliğin inkarına yönelik asimilasyon çalışmaları 1980li yıllardan sonra dozajını artırarak devam etti. 1983 yılında adında Türk kelimesi olduğu için İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği faaliyet yapmaması için kapatıldı. Derneklerimizce yargıya taşınan süreç 1987 yılında Yunanistan yargı makamlığının ‘Batı Trakya’da Türk yoktur’ gerekçesiyle dernekler kapatıldı. Bu üzücü karar sonucunda bölgenin kanaat önderleri toplandı ve ocak ayı sonunda ‘Biz Türk’üz, varız, buradayız’ demek için etkinlik yapma kararı aldılar” dedi.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ise konuşmasında 29 Ocak tarihinin anlam ve önemi üzerinde durdu. Yunanistan’ın 29 Ocak tarihinde gerçekleşen tarihi direniş için özür dilemediğini söyleyen Ahmetoğlu, Trakya Türkleri için bu özrün çok önemli olduğunu dile getirdi. Ahmetoğlu, “Biz Batı Trakya Türk Birliği olarak hukuk, adalet, demokrasi ve insan hakları diyoruz. Balkan’dan gelenleri unutmayın. Atalarınızın mezarlarının bulunduğu Rumeli’yi aklınızdan çıkarmayın. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a da bu konuya verdiği önemden dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

 

KARANFİL BIRAKILDI

Antikkapı’da gerçekleşen programın ardından katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla Fevziye Parkı’nda bulunan Batı Trakya Milli Kimlik Direniş Anıtı’na yürüdü. Burada Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük’ün yaptığı basın açıklamasından sonra anıta karanfiller bırakıldı. Anma programı helva dağıtımının da ardından son buldu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680