banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU, "YENİLEBİLİR ENERJİ DE ATAĞA GEÇİYORUZ"

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Meral Artuç Dinçoğlu ve yeni yönetimini makamında ağırladı. Günümüzde ülkelerin ve işletmelerin küresel rekabetle baş edebilmeleri için ileri teknoloji ve inovasyonların gerekli olduğunun ifade edildiği görüşmede, başarılı girişimcilerin ekonomiye kazandırılmasının sürdürülebilir insani ve ekonomik gelişme için hayati öneme sahip olduğunun altı da özellikle çizildi.

 

ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE VE KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Bilginin üretilmesi ve paylaşılmasının büyük önem arz etmesi dolayısıyla kuruluşlar, kaynak, varlık ve yetkinliklerini insan, bilgi ve sosyal sermaye ile bütünleştirerek gelişebileceğinin altını çizen Karaosmanoğlu, “Bugün ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında tüm devletler tarafından ilk seçenek olarak görülen nitelikli girişimlerin ve girişimcilerin desteklenmesi ülkemizin de 2023 kalkınma hedefleri arasında en önemli noktaların başında gelmektedir. İşte bunları başarmanın yolu da sizlerin burduğu bu derneklerle olacağına inanıyorum. Sizlerin gayretleri ve çabaları ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır” açıklamasını yaptı.

 

ENERJİ MALİYETLERİMİZİ DÜŞÜRMEK İÇİN DE ÇABA SARF EDİYORUZ

Küreselleşen dünyada söz sahibi olmak ve fark yaratmak artık inovatif düşünce temelinde şekillenmiş nitelikli girişimlerin çoğalmasıyla mümkün olduğunun ifade edildiği görüşmede, teknoloji çağı olarak değerlendirilen günümüzün en önemli girişimcilik alanının da “Teknolojik Girişimcilik” olduğundan ayrıca bahsedildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de yer aldığı görüşmede yenilenebilir enerji kaynakları üzerine değerlendirmeler de yapılırken, yerel yönetimlerin bu noktada önemli attığı da belirtildi. Görüşmede KOTSİAD yönetimine Büyükşehir Belediyesi olarak HES projeleri başta olmak üzere güneş enerjisi noktasında önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Yuvacık ve Namazgâh barajlarımızda Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) kurarak doğayla barışık çok önemli elektrik enerjisi üretiyoruz. Şimdilerde de özellikle İSU Genel Müdürlüğümüz tarafından arıtma tesislerimizin çatılarına ve çevrelerine güneş enerjisi sistemleri kurarak bu noktada yerel yönetimler olarak enerji maliyetlerimizi düşürmek için de çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

DİNÇOĞLU, “ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Türkiye’nin coğrafi koşulları açısından özellikle güneş enerjisi bakımından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunun önemine değinen KOTSİAD Başkanı Meral Artuç Dinçoğlu, “Güneş enerjisinden elektrik üretme noktasında ülkemizde ki teknolojik gelişmelerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Üretim kaynaklarının artırılması için iş dünyasının temsilcileri olarak da üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu. Enerji noktasında Türkiye’nin gelişen ülkeler sınıfında olması nedeniyle enerji talebinin yüksek olduğunu da vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Geleceğin güçlü Türkiye’sinde yenilenebilir enerji üretiminin teşvik edileceği de görüyoruz. Bundan dolayıdır ki yenilebilir enerjide Büyükşehir olarak atağa geçiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751