banner2779
banner2752
banner2750

Başkan, “Mavi bayraklı Miço Kadınlar Plajı’nı gençlere emanet ediyorum”

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımları meyvelerini veriyor. Dev projelerle sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin plajlarında artık Mavi Bayraklar dalgalanıyor. Kentte yaşayan vatandaşların pırıl pırıl denizlerde kulaç atması için yapılan çalışmalarla, Kocaeli’deki sahiller bir bir Mavi Bayrak alıyor. Merkezi Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın belirttiği 33 kriterin tamamlanıp alındığı Kocaeli’deki Mavi Bayrak sayısı, Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajı ile 6’ya yükseldi. Türkiye’nin üçüncü, Marmara bölgesinin ise tek Mavi Bayraklı Kadınlar Plajı olan Miço’da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla bayrak teslim töreni yapıldı.

 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Miço Kadınlar Plajı’nda gerçekleşen bayrak teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Gökmen Mengüç, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve büyükşehir yöneticileri katıldı. Kandıra’nın 5’inci Kocaeli’nin ise 6’ıncı mavi bayrağını alan Miço Kadınlar Plajı adına düzenlenen bayrak teslim törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Başkan Büyükakın, “Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve onlara bu vizyonu veren geçmiş dönem Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi buradan sunmayı bir borç biliyorum” dedi.

 

“BUGÜN BİZİM İÇİN ÇOK KEYİFLİ BİR GÜN”

Mavi Bayrak törenine katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu gün bizim için çok keyifli bir gün. İlk mavi bayrağımızı Karamürsel de almıştık ondan sonra Kandıra’da birçok mavi bayrak aldık. 4 tane mavi bayrağımız zaten Kandıra’mızda var. Miço Kadınlar Plajı ile Kandıra’da 5’inci Kocaeli’de 6’ncı mavi bayrağımız oldu” diye konuştu.

 

BAŞKAN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

“Mavi bayrak almak gerçekten çok zor. Uluslararası bir standarttır ve 33 tane kriterden başarı ile geçmeniz gerekiyor” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Büyükakın, “Ayrıca bu 33 kriterden biri bağlı kalmasanız ise de mavi bayrağımızı kaybetmemiz bir o kadar kolay.  Onun için buraya gözümüz gibi bakacağız. Hep birlikte bakacağız. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve onlara bu vizyonu veren geçmiş dönem belediye başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi buradan sunmayı bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

 

“GURUR DUYACAĞIMIZ İŞLER YAPIYORUZ”

“Çocuklarımız bu plajımıza gerçek değeri verecek emanetçilerdir” diyen Başkan Büyükakın, “Biz her şeyi çocuklarımız için yapıyoruz. Hepimizin çocukları var. Benim de 3 tane evladım var. Ama Kocaeli’deki tüm çocuklar da benim de evladımdır. Yarın yaptıklarımızı onlara bıraktığımızda şehrimizi emanet ettiğimizde gurur duyacaksak hayırlı işler yapmış oluruz. Onun için bugün yaptığımız işleri de hep yarın onlara bırakacağımızı düşünerek yapıyoruz. Burayı gençlerimize emanet ediyorum, sizlere keyifli bir tatil diliyorum“ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

ŞEKER: “MÜMKÜN OLMAYAN BÜTÜN İŞLERİ YAPTIK”

Törende kısa bir konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, kadınlar plajına mavi bayrak aldırmak adına emeği geçen herkese teşekkür etti. Bir kısa konuşma yapan milletvekili Şeker ise şunları söyledi; “Bu plajın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum. AK Parti olarak göreve başladığımız 2004’den bugüne kadar aşılması mümkün olmayan bütün işleri aştık. İşte onlardan bir tanesi de Miço Kadınlar Plajı’dır” ifadelerini kullandı.

 

“GÖNÜLLÜ OLARAK GENÇLERİMİZLE ÇALIŞALIM”

Konuşması’nın bir süresinde Kandıra Belediye Başkanı’na atıfta bulunan Başkan Büyükakın, “Değerli belediye başkanım, aslında bu gençlerden gönüllü ordusu kurmak lazım. Kandıra’nın temizliğini de onlara emanet etmek lazım. Bunu bir proje olarak başlatalım. Kaymakamlığımızla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir protokol yapsınlar, beraber gönüllü olarak gençlerimizle çalışalım. Çocuklarımız fahri temizlik müfettişleri olsun” dedi.

 

PLAJ VE TEMİZ ÇEVRE KONULU RESİM YARIŞMASI

Miço Kadınlar Plajı’nda düzenlenen mavi bayrak teslim töreninde ayrıca çocuklar el emekleriyle renk kattı. Sahildeki törende çocuklara yönelik mavi bayraklı plaj ve temiz çevre konulu resim yarışması yapıldı. Yarışmada ilk üçe giren çocuklara hediyelerini Başkan Büyükakın ve Milletvekili Şeker taktim etti.   

 

KANDIRA’NIN EN ÖZEL PLAJI

Kandıra ilçesinin en güzel plajlarından biri olan Miço Koyu Kadınlar Plajı bu yıl mavi bayrak aldı. 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olan Plajda bayanlara yönelik hizmetler veriliyor. WC, otopark, bisiklet park alanı, gölgelik, soyunma kabini, cankurtaran ve sağlık hizmetleri, duş alma ve güneşlenme alanları, güvenli denize girme sahası, plaj temizlik hizmetleri bulunan Miço Koyu Kadınlar Plajı’nda engelli vatandaşlara yönelik de hizmetler veriliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751