banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Şayir’den Lise Son Sınıf Öğrencilerine Büyük Jest

Dilovası Kaymakamlığı, Dilovası Belediyesi ve Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen lise son sınıf öğrencileri TYT ve AYT kaynak kitapçığı dağıtım töreni önceki gün Dilovası TOKİ Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Törene Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.   

BALAY’DAN ŞAYİR’E TEŞEKKÜR 

Kitap dağıtım töreni öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısının son günü ile ilçemizde 13 bin öğrencimiz karnelerini alarak ilk dönemi tamamlamış oluyor. Bu son günü Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir, ilçemizde ki tüm lise son sınıf öğrencilerimize jesti ile kapatıyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde özel okullar hariç; 602 tane lise son sınıf öğrencisi var. Bu öğrencilerimizin tamamına Türkçe, Matematik, Fizik, Biyoloji ve Kimya soru bankası içeren TYT ve AYT kaynak kitapçığı hediye etti. 

EĞİTİMDE ÇITAMIZ YÜKSELİYOR 

Ayrıca; Milli Bakanlığımızda güzel çalışma daha yapıyor. Tüm genel liselerin başarı grafikleri açıklandı. Bizim; hem Yahya Kaptan hem de TOKİ Selahattin Eyyübi Anadolu Lisemiz yaklaşık 72 tane Anadolu Lisesi içerisinde 14. ve 19. sırada yer aldılar. Eğitimde her geçen gün çıtamız yükseliyor. Okullarımızın başarısından dolayı okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” dedi. 

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise yaptığı konuşmada, “Bizim belediyecilik olarak işimiz her ne kadar kentimizin alt yapı, üst yapı gibi çalışmaları gibi görünse de, bunun yanında  ilçemizin her alanda büyümesi, gelişmesi de bizim için önceliğimizdir. Onun için göreve geldiğimiz günden bu yana hem ilçemizi hem de ülkemizi geleceğe en iyi şekilde taşıyacak olan gençlerimizin eğitimini her zaman en ön planda tuttuk ve tutmaya da devam ediyoruz. Bunu yaparken de asla ‘o iş bizim işimiz değil’ demedik. İlçemizin gelişimi için tüm kurumlarımızla ortak hareket etmeye çözüm odaklı çalışmaya özen gösterdik.  

DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Ülkemizin daha güzel yarınları için hep birlikte çalışıyoruz. Bunun temelinde de eğitim önceliğimiz olarak geliyor. Eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Biz sizler için her türlü desteği vermeye yanınızda olmaya çalışıyoruz. Sizler de eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayarak bizim emeklerimizi boşa çıkartmamış olacaksınız. Ben İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Metin Kubilay’a çok teşekkür ediyorum. İlçemize geldiği günden bu yana özellikle eğitim konusunda yaptığı projelerle bize çok büyük yol gösterdi göstermeye de devam ediyor. 

ŞAYİR, BAŞARILAR DİLEDİ  

Kısacası biz eğitim, eğitim, eğitim diyoruz. İlerleyen süreçte gireceğiniz sınavlarda bir sorunun bile nasıl kaderinizi değiştirdiğini göreceksiniz. Onun için biz hayallerinize ulaşmanız için sağladığımız kaynak kitapları ve soru bankaları ile sizlere katkı sunabilirsek ne mutlu bize. İlçemizde ki tüm lise son sınıf öğrencilerimize dağıtacağımız bu yardımcı setin öğrencilerimize büyük kolaylıklar sağlamasını diliyor. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.  

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ 

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, “Öncelikle Dilovası Belediye Başkanımıza eğitime gösterdiği hassasiyet ve sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim başta olmak üzere, kültürel ve sportif alanlarda da sağladığı desteklerle sizlerin her zaman başarılı olmanızı sağlamak için çalışıyor. Bizim eğitimden başka önceliğimiz yoktur. Her nefes alışverişimizde sizlerin sorumluluğunuzu ensemizde hissediyoruz. Bu sorumluluk çerçevesinde görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. 1. Eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimizde sorunsuz bir dönemi geride bırakırken, İlçe Milli Eğitim müdürümüze, velilerimize ve öğrencilerimize de teşekkür ediyorum.  

EĞİTİMDE MARKA KENT 

Göreve başladığımız günden bu yana Dilovası’nın eğitimde marka kent olması için çalışıyoruz. Her zaman daha başarılı olmak için tüm kurumlarımızla güçlerimizi birleştirerek çalışıyoruz. Çalışmalarımızın meyvelerini de öğrencilerimizin aldıkları başarılar ile görüyoruz. Eğitimin dışında kültürel ve sportif başarılar elde eden öğrencilerimizle de gurur duyarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz “Dilovası Yıldızları ile Buluşuyor” çalışmamızın bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz.  

SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ 

Sizler çok şanslısınız sizlere her türlü desteği sunan bir belediye başkanımız var. Bunun değerini bilin. Sizden istediğimiz bu destekleri boşa çıkartmamanız ve eğitimde, sporda, kültürde başarılı olmanızdır. Hedefimiz, ülkesini, bayrağını seven başarılı gençlerin yetişmesidir. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.   

PROTOKOL KİTAP DAĞITTI 

Konuşmaların ardından Kaymakam Kubilay, Başkan Şayir, İlçe Milli Eğitim müdürü Balay ve beraberindekiler okul son sınıf öğrencilerine kitaplarını takdim ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751