banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKONSOLOS HONG, ÖZAK’I ZİYARET ETTİ

 

Ülkemizde ve şehrimizde önemli yatırımları bulunan ve tarihi bağlarıyla ilişkilerimizin en üst seviyede olduğu Güney Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Keewon Hong, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’a misafir oldu. İki ülke arasında dostluk ve kardeşlik mesajlarının önemli ölçüde vurgulandığı ziyarette, var olan yakın işbirliğinin kent kültürü üzerinde artması gereğinin altı çizildi. Konuğuna İzmit’in meşhur tatlısı pişmaniyeden ikram eden Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Güney Kore halkını seviyoruz. Geçmişe dayanan dostluğumuz var. Ekonomi, ticaret, sanayi ve turizm alanlarında birlikteliğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

KOCAELİ SANAYİ VE TURİZM KENTİ

Başkonsolos Keewon Hong, Türkiye–Kore serbest ticaret ilişkilerinde işbirliğine gidildiğini belirterek, “Kocaeli’de Hyundai ve Posco’nun büyük yatırımları bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bu yatırımların Türkiye’de artacağını düşünüyorum. Kocaeli’ni gördüğümde buranın bir sanayi kenti olduğuna inanamadım. Yeşil ve deniz çok iyi korunmuş. Kocaeli; yeşili, doğası ve sahilleriyle aynı zamanda bir turizm kenti” ifadelerini kullandı. Görüşmelerin ardından karşılıklı hediyeleşme gerçekleşti. Başkonsolos Keewon Hong, Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı 1 Ekim’de SDKM’de gerçekleşecek olan “Kore Cheonju Kardeş Şehir Korosu” konserine davet etti. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal ile Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751