BELEDİYE BAŞKANI ŞİİR KİTABI YAZDI

İsmail Baran’ın bir süredir kitap haline getirmeye çalıştığı ve basım aşamasına gelen şiir kitabı, eşi Bilge Baran ve çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan sürprizle kamp sırasında ortaya çıkartıldı.

Eğitim kampı sırasında dağıtılan ve İsmail Baran’a imzalatılan kitapta, Baran’ın gençlik yıllarında yazdığı şiirler yer alıyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın öğrencilik yıllarından itibaren yazdığı ve gerek defterlerde gerekse ayrı kâğıtlarda tutarak sakladığı şiirlerden oluşan “Huzura Giden Yol” ismi verilen kitap içerisinde İsmail Baran’a ait 140 şiir yer aldı.

140 ŞİİR YER ALIYOR

Kitabın ilk şiiri ise ‘Bir sanayi kenti Körfez, Ona âşık oldum bir kez” diyerek başladığı ‘Körfez’ şiiri oldu. Afyon’da gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı’nda çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan kitap kendisine verilen Başkan İsmail Baran büyük mutluluk yaşadı. Başkan Baran, 140 şiirin yer aldığı kitap için “unutulmayacak bir hediye oldu” dedi.

UNUTMAYACAĞIM BİR HEDİYE

Başkan İsmail Baran, “Öğrencilik yıllarımdan itibaren kaleme aldığım şiirlerimi derleyerek kitap haline getiren yol arkadaşlarımdan unutulmayacak bir hediye aldım. Var olun, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KİTAPTAKİ İLK ŞİİR ‘KÖRFEZ’ İÇİN

KÖRFEZ

Bir sanayi kenti Körfez

Ona âşık oldum bir kez

Mutlu olur orada herkes

En huzurlu kenttir Körfez

Sanayisi, limanları

Güler yüzlü insanları

Bal damlıyor lisanları

En huzurlu kenttir Körfez

İpek halı kirazı var

Denizi var, yeşili var

Daha daha neleri var

En huzurlu kenttir Körfez

Taşköprüsü kalesi var

Sanayisi, tarihi var

Daha daha neleri var

En huzurlu kenttir Körfez

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817