banner2779
banner2752
banner2750

Bilim temalı doğum günleri devam ediyor

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’nde, Bilim temalı doğum günü etkinlikleri aylık periyotlarla hız kesmeden devam ediyor. Her ay bir bilim insanının seçildiği ve o bilim insanının yaptığı çalışmalar ışığında oluşturulan tema ile gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi görüyor. Doğum günü etkinliklerinde çocuklar, eğlenceli bir günün haricinde dünyaca ünlü bilim insanlarını da yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

 

HER AY FARKLI BİR BİLİM İNSANI

Her ay farklı bir bilim insanı belirlenerek gerçekleştirilen etkinliğin teması, bulunduğu ayın bilim insanının çalışmaları doğrultusunda ortaya çıkarılıyor. Düzenlenmeye başladığından bu yana birçok farklı bilim insanını ele alarak gerçekleşen etkinlik, çocukların dünyaca ünlü bilim insanlarını tanımasını sağlarken eğlenceli bir aktivite olarak da oldukça ilgi görüyor. Doğum günü etkinlikleri; Thomas Edison’dan Mimar Sinan’a, Albert Einstein’dan Ömer Hayyam’a, Remziye Hisar’dan Louis Pasteur’e kadar birbirinden başarılı bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

 

ATÖLYELER, KUTLAMALAR VE OYUNLAR

Etkinliğin yapıldığı ayda doğan 6-9 yaş aralığındaki çocukların katılım sağlayabildiği bilim temalı doğum günü etkinlikleri, bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilen atölye çalışmaları, bilim şov, pasta kesimi, kutlamalar ve oyunlar ile hem çocuklara hem de ailelere eğlenceli vakit geçirme imkânı sunuyor. Her ay gerçekleştirilen etkinliğe, Kocaeli Bilim Merkezi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyurular doğrultusunda kayıt yaptırılabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751