banner2779
banner2752
banner2750

Bu Yıl Çocuk Oyun Odaları’ndan 1382 Çocuk Yararlandı

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının özellikle kursiyer annelerin gözü arkada kalmasın diye kurs merkezleri içinde oluşturan Çocuk Oyun Odalarına ilgi her geçen gün artıyor. 2018-2019 eğitim döneminde Çocuk Oyun Odaları’ndan 1382 çocuk yararlandı. Çocuklarıyla birlikte kurs merkezine gelen anneler, buradaki uzman personele çocuklarını bırakarak gönül rahatlığı ile derslerine odaklanabiliyor.

 

BİNİN ÜZERİNDE ÇOCUK YARARLANDI

KO-MEK, Çocuk Oyun Odalarını üç yıl önce faaliyete geçirdi. Çocukları nedeniyle kursa gelemeyen anneler için adeta kurtarıcı olan Çocuk Oyun Odaları, çocuklar için de bir eğitim alanı oldu. Çocuklara, Oyun Odalarında alanında uzman eğitmenler gözetmenlik yapıyor. Çocuk Oyun Odaları’na 3-6 yaş arasındaki çocuklar kabul ediliyor.

 

ANNE KURSA GELİYOR, ÇOCUĞUNU BIRAKIP DERSE GİDİYOR

Anne kursiyerler eğitim gördükleri KO-MEK kurs merkezlerine çocuklarıyla birlikte geliyor. Kursiyer çocuğunu, buradaki Çocuk Oyun Odası’na götürüyor ve uzman personele teslim ediyor. Çocuk Oyun Odasına gelen çocuklar ise anneleri dersteyken, yaşıtlarıyla eğlenceli vakit geçiriyor.

 

OYUN, EĞLENCE, EĞİTİM

Çocuk Oyun Odaları sadece anne dersteyken vakit geçirilecek bir yer olarak tasarlanmadı. Zira buraya gelen çocuklara, değerler eğitiminden, drama eğitimine kadar geniş bir yelpazede eğitim veriliyor. Oyun odaklı eğitimlerde, çocuklar hem öğreniyor hem oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.

 

ÇOCUKLAR MEMNUN, ANNELER MEMNUN

Çocuk Oyun Odalarının kurs merkezleri içinde yer almasından ise anneler oldukça memnun. Çocuklarını bırakacak yer olmaması nedeniyle daha önce kurslara katılamadıklarını söyleyen anneler, çocuk oyun odaları ile bu sorunlarının ortadan kalktığına işaret etti. Anneler, “Sabah çocuklarımızla birlikte kursa geliyoruz. Aynı bina içindeki Çocuk Oyun Odası’na onları teslim ediyoruz. Hiçbir şekilde gözümüz arkada kalmadan derslerimize odaklanıyoruz. Biz dersteyken onlar da bu alanda hem eğleniyor hem de eğitim alıyor. Bu önemli olanak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751