BULUT SERHAT İLLER'İNDE 4 YILINI ANLATTI

Şirin ve ekibi eşlik etti

Sivil toplum kuruluşlarıyla istişareye büyük önem veren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut bu kez Serhat İlleri (Kars, Ardahan, Iğdır) Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Şirin, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, belediye meclis üyeleri Nevzat Daşdemir ve Nurhan Baytak, Dernek Başkanı Nejdet Karataş ile Fatih Sultan Mahalle Muhtarı Şenay Mengüloğul’un da yer aldığı programda Başkan Bulut, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Bulut, “Mart ayı ile birlikte 4 yıllık hizmet sürecimizi geride bırakmış olacağız. Bu zaman zarfı içerisinde yaptığımız çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak için bugün bir araya geldik” dedi.

Körfez manzaralı Yelken Kafe

Sinevizyon gösterimi eşliğinde yapılan projeleri dernek üyeleri ile paylaşan Başkan Bulut, “Yavuz Sultan Mahallemizde yer alan Harikalar Sahili ile bütünlük oluşturacak Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu projemizi son rötuşların ardından hizmete açacağız. Körfez manzaralı seyir teraslarıyla, restaurant ve düğün salonuyla önemli bir projeyi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’ın izniyle son düzenlemelerin ardından Yelken Kafe projemiz vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermeye başlayacak. Harikalar Sahili gibi Yelken Kafe’de görünümü, manzarası ve kalitesiyle ilimizin tercih edilen noktalarından birisi olacak” dedi.

Çenesuyu’na yatırımlar devam ediyor

Programda Çenesuyu’nun marka değerinin arttırılması için önemli yatırımların gerçekleştirildiğini aktaran Başkan Bulut, “Çenesuyu’muzun marka değerini arttırmak için önemli yatırımlar gerçekleştirdik. İlk etapta 2 bin m2’lik bir alan inşa ederek toplam kullanım alanımızı 4 kat arttırdık. Bununla beraber saatte 45 bin adet pet şişe üretimi yapan yeni makineyi tesisimize kazandırdık. Çenesuyu markamızı daha da büyütmek için 5 litre üretimi yapacak yeni makine alımı da gerçekleştirdik. Daha önce 5 litrelik üretimi saate bin 500 adet civarındaydı. Şimdi yeni makine ile saatte 7 bin 400 adet civarında üretim yapıyoruz. Bu makineler aynı zamanda elektrik ve hammadde tasarrufu da sağlıyor” diye belirtti.

Milli sporcular yetişecek

Milli sporcuların yetişeceği Kapalı yüzme Havuzu’nun 7’den 70’e her kesime hitap ettiğini söyleyen Başkan Bulut, gençlerin spora yönlendirilmesi noktasında önemli bir projeye daha imza attıklarını belirtti. Bulut, “Özellikle gençlerimizi ilgilendiren Kapalı Yüzme Havuzu projemiz de geçtiğimiz süreç içerisinde hizmete açıldı. Buradaki hedefimiz 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın yüzme sporu ile tanışması; ülkemize en güzel şekilde hizmet edecek milli sporcularımızın yetişmesidir” dedi.

“Kültürel faaliyetlerin yeni merkezi olacak”

Derince’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi projesinde inşa çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Bulut, “İlçemizin önemli ihtiyaçlarından birisi olan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi projemizin inşa çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımlarıyla bu projemizin de temelini atmıştık. İnşa edilen yapı içerisinde 1071 kişilik Kongre Merkezi, 4 katlı otopark, kütüphane ve kurs merkezi, çocuk ve gençlik eğlence merkezi ile sergi salonları yer alıyor. İlimizin en büyük kongre merkezini içerisinde barındıran projemiz sosyal ve kültürel faaliyetlerin yeni merkezi olacak” dedi.

“Mahallelerimiz kuzeyden birbirine bağlandı”

Yenikent Mahallesi’ne üç önemli projenin kazandırıldığını da söyleyen Başkan Bulut, “Yenikent Mahallemize üç önemli proje kazandırdık. Şehidimiz Emre Kaan Arlı’nın adının verildiği Çok Amaçlı Spor Salonu’nu projemizi geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Kapalı Pazar projelerimizin de inşa çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verecek önemli merkezleri de halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 20 metrelik alternatif çevre yolu ve viyadüklerle beraber mahallelerin kuzeyden birbirine bağlandığını aktaran Bulut, “20 metrelik alternatif çevre yolunun tamamlanması noktasında iki adet viyadük inşa edildi. Bu çalışmamızla birlikte Çınarlı’yı Esentepe’ye, Esentepe’yi Harmantarla’ya, Harmantarla’yı Yenikent’e bağlayarak mahallelerimiz arasındaki ulaşımı daha kolay bir hale getirdik” şeklinde belirtti.

“Altyapı cesaret işidir”

İlçe genelinde yaklaşık 200 milyon TL’lik alt ve üstyapı çalışmasının gerçekleştiğini belirten Başkan Bulut, “Derince genelinde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve İSU Genel Müdürlüğümüz ile birlikte 10 mahallemizde yaklaşık 200 milyon TL’lik alt ve üstyapı çalışması gerçekleştiriyoruz. 400 kilometre uzunluğunda altyapı hattını tamamen yeniliyoruz. Altyapı cesaret işidir. Bu çalışmalar kolay yapılmıyor. Yazın tozu, kışın yağmuru, çamuru göze aldık. Halkımızın sağlığı için elimizi taşın altına koyduk. Fakat tüm bu çalışmalar sona erdiğinde hem alt hem de üstyapımız pırıl pırıl bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.

İshakçılar’a üç önemli proje kazandırıldı

Programda Yenikent Mahallesi Araptepe mevkiinde gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm, İbni Sina Mahalle Konağı, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı, Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Bulut, İshakçılar’da da üç önemli esere imza attıklarını söyledi. Bulut, “Köylerimizin merkezi olan İshakçılar’da üç önemli projeyi hizmete sunduk. Kültür Merkezi, Spor Kompleksi ve Er Meydanı projelerimiz bölge halkımıza en güzel şekilde hizmet verecek” dedi. Toplantı sonunda konuşan Serhat İlleri (Kars, Ardahan, Iğdır) Dayanışma Derneği Başkanı Nejdet Karataş, Başkan Bulut’a gerçekleştirdiği önemli hizmetlerden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817