banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir 156 Araç Ve 524 Personelle Deprem Bölgesinde

Büyükşehir ekipleri 54 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı

 

 Başkan Büyükakın, Hatay’ın Defne ilçesinde;

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşandığı Kahramanmaraş, Adıyaman ile Hatay’da arama kurtarma ve lojistik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Depremin meydana gelmesinin ardından hızla organize olan ve deprem bölgesine yola çıkan Büyükşehir ekipleri halen 156 araç ve 524 personelle gece gündüz görev yapıyor. Büyükşehir İtfaiyesi ve A Takımı ekipleri 54 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkarırken, Antikkapı’nın yardım tırları Kahramanmaraş ve Hatay’da 80 bin kişilik çorba ve ekmek dağıtımı yapıyor. İSU’nun tankerleri de bölgede ihtiyaç duyulan yerlerde su takviyesi sağlıyor. 

 

KOCAELİ KENETLENDİ

6 Şubat Pazartesi sabaha karşı gelen haberle beraber tüm Türkiye yasa boğuldu. Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem haberinin alınmasıyla berabere teyakkuza geçen Büyükşehir, günün ilk ışıklarıyla beraber ekiplerini bölgeye sevk etmeye başladı. 1999 depremini yaşayan Kocaeli, deprem bölgesinden gelen haberlerin ardından adeta kenetlendi ve bölgeye yardım etmek için tüm kurumlarıyla seferber oldu.

 

54 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

Bir yandan eski Carrefour binası Büyükşehir, Kocaeli Valiliği ve AFAD koordinasyonunda Ayni Yardım Toplama Merkezi’ne dönüştürülürken bir yandan ekipler deprem bölgesine doğru yola çıkmaya devam etti. Büyükşehir ekipleri halen 156 araç ve 524 personelle deprem bölgesinde gece gündüz görev yapıyor. Büyükşehir İtfaiyesi ve A Takımı ekipleri 54 kişiyi ise enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Ekipler, K.Maraş’ta 21, Adıyaman’da 15 ve Hatay’da 18 depremzedeyi enkaz altından kurtardı.

 

BAŞKAN İLE DEPREMZEDELER ARASINDA DUYGUSAL ANLAR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da deprem bölgesinde görevlendirildi. Sabah erken saatlerde yola çıkan Başkan Büyükakın,  Hatay’ın Defne ilçesine beraberindeki ekiple ulaştı. Başkan Büyükakın’ın bölgeye gelmesiyle beraber Büyükşehir ekipleri tarafından Defne Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’nin bahçesine dev çadırlar kuruldu ve depremzedelere çorbayla ekmek ikramına başlandı. Başkan Büyükakın ile bölgedeki depremzedeler arasında duygusal anlar yaşandı. Başkan Büyükakın’a sevgiyle sarılan depremzedeler yaşadıkları zorlu anları anlattı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. 99 depreminin yaşayan biri olarak kendilerini çok iyi anladığını ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla burada ve sizin yanınızda. Herkes özveriyle çalışıyor. Bu zor zamanları hep birlikte atlatacağız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751