banner2779
banner2752
banner2750

   BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFÇİLERE EĞİTİM

                                                                                        

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin topraktan pazara yanında yer alıyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yönelik uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleniyor. Köylerde bilinci ve verimi arttırmak adına Büyükşehir’in görevlendirdiği ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler yerinde hizmet veriyor.

EĞİTİM VE SEMİNERLER

Çiftçilerin tarımsal ve hayvansal yetiştiricilik konularında, mevcut alışkanlıklarını terk etmeleri, bilgilerini güncellemeleri ve modern yöntemleri benimsemeleri amacıyla eğitim seminerleri uygulanıyor. Köylerin üretim yapıları ve taleplerini göz önünde bulundurarak uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleniyor. Çiftçilere verilen eğitimler arasında toprak analizi ve hazırlığı, tohumluk seçimi hastalık ve zararları, sertifikalı tohum kullanmanın önemi, yem bitkisi yetiştiriciliği, yem bezelyesi yetiştiriciliği, ceviz, fındık, buğday yetiştiriciliği konuları bulunuyor.

 

HER İLÇEDE VERİLECEK

Kandıra ilçesinin Kaymaz Araman köyünde verilen eğitime, civardaki Mülkşehsuvar Selimköy, Hıdırlar ve Ömerli Köyleri de katıldı. Eğitimler köy konakları ve okullarda veriliyor. Eğitim materyalleri, eğitim merkezleri haline getirilen okullara ve köy konaklarına adapte ediliyor. Eğitimler bu merkezlerde örnek sera, bahçe ve benzeri üretim alanlarında uygulamalı olarak yapılıyor. Eğitimlere katılan çiftçilere, 24 ayrı başlıkta çiftçilikle alakalı bilgilendirme broşürleri dağıtılıyor. Seminer ve eğitimler, ilçelerde yetiştirilen ürün çeşidine ve yetiştirme şekline göre değişiyor. İlk olarak Kandıra, Başiskele ve Kartepe ilçelerine bağlı olan köylerde verilen eğitimler diğer ilçelerde de devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751