BÜYÜKŞEHİR'İN BİLGİEVLERİ GELECEĞE YAPTIĞI HAMLE İLE GÖZ DOLDURDU

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bilgievleri’nin düzenlediği Geleceğe Hamle Satranç Turnuvası hafta sonunda yapıldı. Oldukça zorlu mücadelelere sahne olan turnuvada Bilgievi öğrencileri satranç bilgileri ve yaptıkları hamlelerle göz doldurdu.

 

BİLGİEVİ ÖĞRENCİLERİ KATILDI

Hasan Gemici Spor Salonu’nda yapılan ve  “Geleceğe Hamle” adını taşıyan ödüllü turnuvaya Bilgievlerinde eğitim gören 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri katıldı.  Turnuvada öğrencileri Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gençlik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Türkiye Satranç Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz, İl Hakem Kurulu As Başkanı ve Turnuva Gözlemcisi Ali Fuat Aydın ve veliler yalnız bırakmadı.

 

256 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen turnuva 4 ayrı kategoriden oluştu. Her Bilgievinden 16 öğrencinin katıldığı turnuvada toplam 256 öğrenci yarıştı.

 

İLK HAMLE ÖZAK’TAN

Turnuva Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın yaptığı ilk hamle ile başladı. Tüm gün süren zorlu ve keyifli bir mücadeleye sahne olan turnuvada, Bilgievi öğrencileri satranç bilgileri ve yaptıkları hamlelerle beğeni topladı. Yarışma dört kategoride sınıf seviyelerine göre yapıldı. Her kategorinin birinci, ikinci, üçüncüleri belirlendi. Buna göre;

 

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Birinci ve İkinci sınıf kategorisinde

Gazi Akçakoca Bilgievinden Ceylen Kaldırımcı birinci, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievinden Serdar Şenel ikinci ve Derince Ertuğrul Gazi Bilgievinden Hakan Semih Karataş üçüncü oldu.

 

Üçüncü ve Dördüncü sınıf kategorisinde

 

Derince Ertuğrul Gazi Bilgievinden Halil Maden birinci, Gölcük Barbaros Haytettin Paşa Bilgievinden Enes Maruf Beker ikinci ve Karamürsel Alp Bilgievinden Uygar Yılmaz üçüncü oldu.

 

Beşinci ve Altıncı sınıflar kategorisinde

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievinden Zeynep Çitfçi birinci, Gazi Akçakoca Bilgievinden Sinan Can Altay ve Gazi Akçakoca Bilgievinden Yiğit Bayraktar üçüncü oldu

 

Yedinci ve Sekizini sınıflar kategorisinde

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievinden Utku Ege Uslu birinci aynı Bilgievinden  Aybars Can Sevinç ikinci ve Gazi Akçakoca Bilgievinden Ahmet Kağan Altay üçüncü oldu.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Son turun bitiminde ise dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Turnuvada, her kategoride, birinci olan öğrenciye ödül verildi.. Ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı ve anı madalyası hediye edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817