Canşi’den Coşkulu Aday Adaylığı Başvurusu

Bu kapsamda adaylığı gündemine alan ve il başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Zeki Canşi de resmi başvurusunu dün yaptı. Kalabalık bir partili grupla birlikte il binasına giden, Canşi’nin başvurusu belgesini bizzat, daha önce birlikte görev yaptığı il başkanı Şahin Talus’a teslim etti. Uzun yıllar boyunca kentimizin sivil toplum hayatında yer alan, AK Parti’nin de kuruluşundan bu yana büyük emekleri bulunan Canşi’nin teşkilatın da büyük desteğini alabileceği belirtiliyor.

“AK PARTİ HAREKETİ, MASA

BAŞINDA DİZAYN EDİLEMEZ”

Başvurusunun ardından bir açıklama yapan Canşi, sözlerine Maraş depreminde ve geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başladı. Canşi daha sonra ise, “AK Parti kurulduğu günden bu yana büyük hizmetleri hayata geçirdik. Bu hareket masa başında dizayn edilen bir hareket değildir. Vatandaşlarımızın, halkımızın beklentileri doğrultusunda şekillenmiş bir ihtiyaca cevaben meydana gelmiş bir harekettir. Bu hareketin içinde olmak benim için önemlidir ve büyük bir gurur vesilesidir.

“AK PARTİ İKTİDARI SÜRMELİ”

Ben geçmişte sivil toplum hareketinde çok bulundum. 28 Şubat döneminde bir derneğin başkanlığını yürütürken o ceberrut yapının zorlukları ile karşı karşıya kaldım. Refah ve Fazilet partisi dönemlerinin sona ermesi ile AK Parti hareketi, halkın temel beklentileri doğrultusunda başladı. Biz de millete hizmet düşüncesi ile bu harekette yer aldık. İktidarımız döneminde birçok konu hakkında değişim ve dönüşüm başladı. Halka hizmet Hakk’a hizmettir düşüncesinin devamı için AK Parti iktidarının yeni dönemde devam etmesi bir ihtiyaçtır.

EMANET, SADAKAT VE EHLİYET

VE LİYAKATA VURGUSU

Dernek başkanlığım döneminde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Ben de başkan sıfatıyla 1999’da kendisini Pınarhisar Cezaevinde ziyaret etmiş bir kişiyim. O gün bugündür bu sevdamız devam ediyor. Bu sevda koltuk, makam ve mevki sevdası değildir, halka ve Hakk’a hizmet sevdasıdır. Geldiğimiz noktada nimette, külfette ve temsilde adalet şarttır. Bu üçlü sac ayağının sağlam zemin üzerine oturtulmadığı müddetçe başarılı olma şansı azdır. Bunun için de emanet, sadakat ve ehliyet ve liyakata ihtiyaç vardır. Bunların olmadığı insanların başarılı olması ve davasına sahip çıkması beklenemez. Biz bu konuda 20 yılı aşkın yaptığımız hizmetlerde yalpalamadık. Davamızı satmadık. AK Parti iktidarının yücelmesi için elimizden geleni yaptık.

“TEMSİLİYET İSTENMESİ DOĞAL”

Kocaeli bir batı kenti olmasına rağmen göç alan bir bölge. Türkiye’nin hemen her yerinden burada insan yaşıyor. Bu bölgelerin kentte temsiliyeti istenmesi doğaldır. Gereken ihtiyaca karşılık verebilecek bir noktadayız” dedi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Bu arada Zeki Canşi’yi adaylık başvurusu sırasında; il başkanı Şahin Talus, il ve ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanlarından Şemsettin Ceyhan, İDEBİR Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım, Kocaeli Ağrılılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan, Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan, Körfez Hereke ve Kışladüzü Ağrılılar Derneği Başkanı Selahattin Dolay, milletvekili aday adayı Kenan Seyrek, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Körfez Belediyesi Genel Koordinatörü Cengiz Öztürk, Adana Ceyhan Doruklular Derneği Başkanı Cabbar Yusuf, İlim Yayma Cemiyeti İlahiyat İhtisas Komisyonu Başkanı İbrahim Elhas Yenice, Bayındır Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Altun, Fevziye Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Yıldız, İl SKM Başkanı Av. Alper Doğan ve Canşi’nin yakınları, ailesi ve sevenleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817