ÇEKÇEKÇİLERE YELEKLİ TEDBİR

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can tarafından yapılan açıklamada:

"Körfez İlçesi genelindeki vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların başvuruları değerlendirilmiş olup; İlçemizdeki huzur ve güven ortamının korunması, özellikle hırsızlık suçu olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin temini ve tasarrufa müteallik emniyetin sağlanması amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32 nci ve 66 ncı maddeleri kapsamında aşağıdaki tedbir ve kararların alınması uygun görülmüştür. 

1. Hurda veya atık malzeme toplayanlar, gün içerisinde 08:00 ile 20:00 saatleri arasında ve münhasıran kendilerine izin verilen bölgede bu faaliyetleri yapacaktır.
2. Bu faaliyette bulunacak şahıslar veya tüzel kişiler Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne başvurarak gerekli izni alacaklar, Zabıta Müdürlüğü tarafından izin verilen şahısların bilgileri kayıt altına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile güncel olarak paylaşılacaktır. 
3. Faaliyet izni verilen şahıslara Belediye tarafından yaka kartı verilecek, verilen yaka kartında faaliyet bölgesi belirtilecek, ayrıca Belediye tarafından hazırlanacak görünürlüğü ve tespiti kolaylaştıracak olan yelekler verilecek ve ilgililer ancak bu yelekleri kullanarak sahada çalışacaktır. 
4. Kullanılacak yelekler, uzaktan da görünürlüğü arttıracak renkte olacak, yeleğin üzerinde (ön ve arka kısmında) numara bulunacak ve bu bilgiler de yine belediye tarafından kayıt altına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile güncel olarak paylaşılacaktır. 
5. Faaliyet izni verilen şahıs ve tüzel kişiler tarafından toplama faaliyeti yürütülürken; Belediye tarafından verilen yaka kartı ilgilinin üzerinde ve boyuna asılı şekilde taşınacak, yeleklerin giyilmesine ve kayıt altına alınan şahıs tarafından kullanımı zorunlu olduğu için bunların başkası tarafından kullanılmasına müsaade edilmeyecek, yeleğini başkasına kullandıran kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. 

Alınan bu karar ve tedbirlerin Körfez İlçesi mülki hudutları dâhilinde takibi amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli kontroller yapılacak, belirtilen hususlara uymayanlar faaliyetten men edilecek ve kendilerine izin verilmeyecektir. Alınan bu karar ve tedbirlere aykırı olarak faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar hakkında diğer kanunlardaki cezai müeyyideler saklı kalmak şartıyla, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32 maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacaktır. 
İlçemizdeki huzur ve güvenliğin temini amacıyla, alınan bu tedbirlerin titizlikle uygulanması için bilgilerinize arz ve gereğini rica ederim. " denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817