CEMEVİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Her yıl benzeri etkinliklerle kadınlar gününü kutlayan Cemevi yönetimi, kadınların buluşmasını sağladı. Cemevi toplantı salonun da düzenlenen etkinlikte, kadınların önemi ve değeri hakkında konuşan Hatice Karsak, “Kadın derken Hazreti Hatice, Hazreti Fatıma örnek alınmalıdır, onların ahlakıyla, sadakatiyle hareket etmeliyiz. Alevi kültüründe kadın evin baş tacıdır. Hakkında fetva veren olmaz, hor gören uyduruk söylemler çıkartılmaz. Alevilik de 2 eşliliğe yasak getirilmiştir. Atatürk’ün verdiği haklardan sonra daha da kadınlar daha da özgür olmuş, istihdama katılmıştır. Ama bugün kadınlar neredeyse her gün kocası ve ya eski sevgilisi tarafından dövülüyor, öldürülüyor. Bunların önüne geçmek lazım, bu olaylar aynı şekilde devam edemez” dedi.

Daha sonra Cemevi Başkanı Durmuş Yıldırm, kadınlar gününü kutladı ve 365 gün kadının günüdür diyerek eşine Karaciğer’ini veren Yeter Aktaş’ı yılın kadını olarak seçip çiçek ve plaket hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817