ÇOCUK MECLİSİ’NDEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ


Belsa 9. Kattaki  meclis salonundaki çocukların etkinliğine Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut’ta katıldı. Hazırladıkları pankartlarla kadınlar gününü kutlayan çocukların etkinliğinde konuşan Başkan Vekili İbrahim Bulut” bugün artık ülkemizde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Kadın hakları konusunda dünyadan da önde durumdayız. Anayasamızda artık kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda hüküm bile var. Kadınların sosyal hayata katılımı konusunda d a ciddi gelişmeler var. Eskiden “ evinde otursun, kız çocuklar okumaz, senin baş örtün var okuma” denilirken günümüzde kadınlar toplumumuzun her kesiminde yer almaktadır. Kızlarımız artık giyimleri, baş örtüleri nedeniyle eğitim başta olmak üzere her türlü haklarını sonuna kadar kullanabiliyorlar. Bunları yeterli görmüyoruz, daha da iyi olmalıyız. İnancımızdan dolayı da kadınlarımıza değer veriyoruz. Buna rağmen bazı sorunlar yaşanıyor. Bunun da en önemli sebebi eğitimdir.Bir insanın şiddete başvurası yanlış bir metottur. Bu bir toplumsal sorundur. Bu aşamada da eğitim hayatında ciddi mesafeler kat edersek bunlar da çözülecektir. Çocuk Meclisimize teşekkür ediyorum. Kadınlar günü gibi konularda bir araya gelmeye devam edin. Sizden büyüklere de mesajınızı vermeye devam edin ki kadın hakları vb. toplumsal konularda bir duyarlılık oluşsun” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar Başkan Vekili Bulut ile birlikte belediyedeki birimleri ziyaret ederek  bayan çalışanlara karanfil vererek günlerini kutladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817