banner2779
banner2752
banner2750

Çocukları Toprak İle Buluşturan Proje;  “Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çocukların serbest etkinliklerinde toprak ile buluşması için örnek bir proje başlattı. Kocaeli’nde eğitim veren okulların isteği doğrultusunda okullara “Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi” kuruluyor. Çocuklar boş vakitlerinde bahçede toprak ile buluşuyor.

ÜRETKEN MUTLU ÇOCUKLAR BAHÇESİ

Doğa ve toprakla iç içe olamayan çocukların çevreye duyarlı, toprağa ve tarıma gereken değeri veren nesiller yetiştirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi” projesini hayata geçirdi. Tema Vakfı’nın da destek verdiği proje ile okulların isteği doğrultusunda okul alanı içerisinde bulunan atıl ve boş alanlara bahçe kuruluyor.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR

Travers ağaçlar içerisinde kurulan ve açık bahçeden oluşan Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi’nde çocuklar toprak ile uğraşarak fidanları toprak ile buluşturuyor. Öğretmenlerin eşliğinde bitkileri sulayan ve bakımlarını yapan çocuklar yaptıkları işlerden keyif alıyor.

12 OKULA BAHÇE KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince Sabancı Çalışanları ve Ortakları İlköğretim Okulu, Gölcük Goncagüller Anaokulu, Başiskele Sepetli Pınar İlköğretim Okulu, Karamürsel Nejdet Calp İlköğretim Okulu, Kartepe Sarımeşe İlköğretim Okulu, Dilovası Şerife Bacı Anaokulu, Çayırova Güzeltepe İlköğretim Okulu, Gebze Atatürk İlköğretim Okulu, Darıca Nene Hatun İlköğretim Okulu, Kandıra Seyitaliler İlköğretim Okulu, Körfez Nene Hatun İlköğretim Okulu Ve İzmit Türkan Dereli İlköğretim Okuluna “Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi” kuruldu.

ÜRETKEN ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Şuana kadar 12 okulda kurulan Üretken Mutlu Çocuklar Bahçeleri ile teknolojiyle çok iç içe olan çocukların toprak ile buluşması hedefleniyor. Çocukların doğayla iç içe olmasını sağlayan proje, çağımızın önemli hastalıklarına karşı önem arz ederken, çocukların vücutlarında ki negatif enerjileri toprak ile atması amaçlanıyor. Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi 12 okulda toplamda 504 metrekarelik alana kuruldu. 830 adet travers ağaç kullanılarak kurulan açık bahçeler için 36 metreküp toprak kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751