Dadaşlar Tek Yürek

Darıca Balıkçısı’nda düzenlenen toplantıya, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Erzurum Oltu Dernekler Federasyonu Başkanı Taner Sağlam, KEDFE Kadın Kolları Başkanı Canan Soylu, KEDFE Gençlik Kolları Başkanı Fatih Çetinkaya, Kocaeli bölgesinde bulunan Erzurum derneklerinin başkanları, vakıf, federasyon ve derneklerin yönetim kurulları katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Özellikle seçim sürecinin yaklaştığı bir dönemde Kocaeli’de yaşayan ve Kocaeli’ye her alanda katma-değer üreten Erzurumlular’ın bir araya gelerek istişare kültürünü işletmeleri ve birlik ve beraberlik içerisinde yol alacakları kararına varıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU”

Toplantının açılış konuşmasını KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun yaptı. Dursun şunları söyledi: Çok kıymetli Dadaşlar, bu sabah birlik, beraberlik ve istişare adına bir araya geldik. Bu istişareden hemşehrilerimiz adına, Kocaeli ve Ülkemiz için güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Öncelikle Vakıf ve Derneklerimizin başkanlarına ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum. Federasyon olarak bir çok alanda yaptığımız güzel çalışmalarımızın bir yenisini de Kahramanmaraş bölgesinde meydan gelen deprem bölgesine yaptık. Birçok ili etkileyen bir depremle karşı karşıya kaldık. Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyoruz. Erzurumlular olarak federasyon, vakıf ve derneklerimiz ile el ele, omuz omuza gece gündüz demeden çalışan, gayret gösteren, maddi ve manevi destek olan tüm hemşehrilerimize müteşekkiriz.”

HEPİMİZİN BÜYÜK BİR SORUMLULUĞU VAR”

Erzurumlu olma sorumluluklarının çok ağır olduğunu belirten Dursun, “Ne mutlu bize ki çok güzel bir camianın federasyon, vakıf ve dernek başkanlıklarını yapmak bizlere ve sizlere nasip oldu. Bir Erzurumlu olma bilinciyle hareket ederek kentimizin güzelleşmesi ve yaşanabilir bir kent olması için hep birlikte elimizden geleni yapmaktayız ve bu noktada her türlü sorumluluğu almaktayız. Biz birlik içinde güç birliği yaparak başkasının hakkına da saygısızlık yapmadan zaman zaman hemşehrilerimizin her konudaki taleplerini kentin yöneticileri ile paylaşarak sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Kentin siyasi, ekonomik ve sosyal hayatı içerisinde siz değerli hemşehrilerimizin yer alması için birlikte mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu taleplerimizin karşılanmasını her zaman talep edeceğiz. Buraya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.”

BENLİK DUYGUSUNDAN ÇIKIP BİZ OLMALIYIZ”

Doğan’ın ardından Erzurum Oltu Dernekler Federasyonu Başkanı Taner Sağlam da, “Bu güzel organizasyonu hazırlayan herkese teşekkür ederim. Kıymetli misafirler burada bize düşen bir olmak. Kocaeli’de sivil toplum kuruluşları güçlü bir birlikte sağlamamıştı. Şimdi görüyoruz ki herkes kenetlenmiş. Bölgenin sivil toplum kuruluşlarından en güçlü olanlarından birisiyiz. Benlik duygusuna kapılmadan, değerlerimize uygun, eğitimiyle, tecrübesiyle yaşayan, sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk almış, öncülük yapmış hemşehrilerimizin siyasete girecek olan arkadaşlarımızı desteklemeliyiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

ERZURUMLULAR DEVLETİNİN YANINDA”

İstişare toplantısında son olarak Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Ahmet Önal konuştu. Önal, “Erzurum’un ve Erzurumlu olmanın önemi tartışılmaz. İstişare bizde önemli bir kültürdür. İstişare ile birlik ve beraberlik içerisinde çıkacağımız yolda hemşehrilerimiz adına her türlü neticeyi alabileceğimize inanıyorum. Önemli olan dernek, vakıf ve federasyonlar olarak gücümüzün ve etkimizin farkında olmamızdır. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak doğru iş yaptığımızda, bir Erzurumlu olma sorumluluğu ile hareket ettiğimizde birçok kazanım elde edeceğimizi düşünüyorum. Dadaşlar her zaman devletinin yanında olmuştur ve ne zaman ihtiyaç duyulmuşsa maddi ve manevi olarak hep hazır olmuştur. Nitekim yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinde de federasyonumuz, vakfımız ve derneklerimiz tüm imkanlarını seferber ederek tüm gücünü ve enerjisini bölge için kullanmaya çalışmıştır. Deprem felaketinde ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Erzurumlular olarak bu şehrin çimentosuyuz, bizler bu şehrin tüm sorunlarıyla ilgilenerek Kocaeli’deyiz ve Erzurum Kimliğini taşıyoruz bu nedenle Geleneklerimiz, örf ve adetlerimizi bu şehrin değerleriyle birleştirip, Kocaeli’mize değer katmaya devam edeceğiz.”

SERBEST KÜRSÜDE DÜŞÜNCELER AKTARILDI

Yapılan konuşmaların ardından serbest kürsü bölümünde toplantıya katılan dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve vakıf yönetim kurulu üyeleri duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Söz alan tüm üyeleri hem siyasi süreçte hem de yapılacak tüm faaliyetlerde alınacak kararlarda Vakıf ve Federasyon ile birlikte hareket edeceklerini, bundan sonra yapılacak çalışmalar için bir komisyon kurularak daha planlı çalışma yapılması gerektiği vurgulanarak toplantı sonlandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817