banner2779
banner2752
banner2750

Deniz Mahallesi’nde Dönüşüm Başladı

Yenikent Mahallesi’nde yaşamın başladığı Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Deniz Mahallesi’nde de dönüşüm çalışmaları start aldı

ARAPTEPE’DE YAŞAM BAŞLADI

Derince ilçesinde birbirinden önemli projelere imza atan, gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Başkan Zeki Aygün, kentsel dönüşüm projelerine büyük önem veriyor. İlk etapta Derince Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanarak, 30 yıllık sorun çözüme kavuşturulmuştu. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün öncülüğünde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Araptepe Mevkii'ne 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı inşa edildi.

İKİNCİ ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen, 10 bin m2'si yeşil alana ayrılan proje kapsamında yapımı tamamlanan konutlarda vatandaşlar oturmaya başlarken, bölgeye yeni bir yaşam alanı inşa edilmiş oldu. Araptepe’deki kentsel dönüşüm projesini tamamlayarak ilçeye kazandıran Başkan Aygün, hızla hareket ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Deniz Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmalarının da startını verdi. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından önem kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Derince Deniz Mahallesi’ndeki proje büyük önem arz ediyor.

TRT HABER’E AÇIKLAMALAR

Deniz Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen ve TRT Haber Kocaeli Temsilcisi Halit Yılmaz’a bilgiler veren Başkan Aygün, açıklamasında “Yaptığımız çalışma ile Deniz Mahallesi’nde uzun yıllardır süren belirsizliği ortadan kaldırıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza atacağımıza inanıyorum. Üç etaplı olarak planladığımız Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projemizin ilk etabına başladık. Deniz Mahallesi’ne yapacağımız ilk etap projemiz 28,8 dönümlük alanı kapsıyor”

344 KONUT İNŞA EDECEĞİZ

“30 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile riskli alan olarak ilan edilen bölgede çalışmalarımız artık başladı. Proje kapsamında an itibariyle hak sahiplerimiz ile anlaşma oranımız %87’ye ulaştı. Yaklaşık 28,8 dönümlük proje alanında 173 bağımsız birim yıkılacak ve yerine 344 adet konut inşa edeceğiz. Yapacağımız dairelerin 189 tanesi 2+1 ve 155 tanesi 3+1 olacak. İnşallah birinci etap çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bölgemizdeki ikinci ve üçüncü etap düzenlemelerini de hızlı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751