DEPREM MÜZESİ’NDE FARKINDALIK PANELİ

Deprem gerçeğiyle yüzleşmiş bir kent olan İzmit’te, vatandaşın kafasındaki sorulara cevap bulabilmesi ve ortak bir deprem kültürü oluşturulabilmesi adına İzmit Belediyesi ve İzmit Kent konseyi anlamlı bir etkinliğe imza attı. 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’nde düzenlenen “Deprem Paneli” ve Zelzele Heykel Sergisi” İzmitlilere deprem gerçeğini tekrar hatırlattı.

KATILIMCILARIN SORULARI CEVAPLANDI

2 Mart Pazartesi günü Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Sami Arsoy ve Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğlu’un konuşmacı olarak katıldıkları “Deprem Paneli ”ne İzmitliler yoğun katılım sağladı. Panelde depremlerin neden gerçekleştiği, İzmit’in ve ülkemizin deprem konusunda bulunduğu nokta, beklenen İstanbul depremi ve bu depremin İzmit’e etkileri, deprem öncesinde alınacak tedbirler gibi birçok konu konuşuldu. Ayrıca konuşmacılar katılımcıların deprem hakkında sordukları sorulara da cevap verdi.

BÜYÜK BİR BEĞENİ İLE MÜZEDEN AYRILDILAR

Panelin ardından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zekeriya Erdinç’in hazırladığı Zelzele Heykel Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Dr. Zekeriya Erdinç’in eserlerini inceleyen ve müzeyi gezerek deprem konusunda bilinçlenen misafirler büyük bir beğeni ile müzeden ayrıldılar. Katılımcılar, “deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür” gerçeğiyle hareket eden İzmit Belediyesi’ne bu anlamlı etkinliğe imza attıkları için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817