DERİNCE'DE OKUMA  YAZMA SEFERBERLİĞİ

175 Kişinin Katılımıyla Başladı

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Derince’de de başlatılan okuma yazma kursuna 175 kişi katılıyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında; Derince Kaymakamlığı, Derince Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde açılan kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyenlere eğitim verilmeye başlandı.

120 Saat Eğitim Verilecek

Talebe göre Derince genelindeki tüm okullarda ve Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda açılacak olan “Okuma Yazma Seferberliği” ne katılmak isteyenler, ilçedeki eğitim kurumlarına ve muhtarlıklara müracaat edebiliyor. Okuma yazma kursları ile ilgili bilgi veren İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet İpekdal, haftada üç gün boyunca gerçekleşecek olan kurslarda 120 saat eğitim verileceğini söyledi. Seferberlik kapsamında düzenlenen eğitimlere katılan vatandaşlara, kursun tamamlanmasının ardından okuma yazma belgesi verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817