Derince, Hatay’da Tek Yürek Oldu

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili geniş çaplı olarak etkileyen depremde şu ana kadar 20 bini aşkın vatandaşımızı yitirirken yaraların sarılması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bir yandan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgesinde diğer yandan depremzede vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bölgeyi tek tek gezerek yerinde incelemelerde bulunduğu deprem çevresindeki 10 ilde tüm kurum ve kuruluşlar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince Belediyesi ve ilçe belediyeleri de görevlerini büyük bir hassasiyetle yapıyor.

DERİNCE’DE SEFERBERLİK

Deprem felaketinin yaşanmasının hemen ardından ilçede adeta seferberlik başlatan Derince Belediyesi öncülüğünde toplanan yardım malzemeleri de bir bir bölgeye intikal ettiriliyor. Derincelilerin adeta tek yürek olduğu süreçte giyimden temel gıda malzemelerine, çocuk ve hasta bezlerinden ısıtıcılara kadar tüm ihtiyaç duyulan konularda yardım malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. Bunun yanında Çenesuyu Fabrikası da gece gündüz demeden çalışarak, deprem bölgesine tırlarla su göndermeye devam ediyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün koordinesindeki Derince Belediyesi ailesi de 36 kişilik yardım ekibi ve iş makineleriyle birlikte deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞKAN AYGÜN’DEN MESAJLAR

Başkan Aygün yönetiminde Hatay’ın Defne ilçesine adeta üs kuran Derince Belediyesi ekipleri burada arama-kurtarma faaliyetlerinden, insani yardım unsurlarına kadar ihtiyaç duyulan pek çok alanda görev yapıyor. Zaman zaman enkaz altından çıkan canların mutluluğuna ortak olan Derince Belediyesi ailesi, depremzede vatandaşların her an yanında oluyor. "Gün bir ve beraber olma vakti" diyen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de açıklamasında “Devletimiz deprem anından itibaren tüm olanakları ile milletimizin yanında ve hizmetinde. Bizler de Derince Belediyesi ailesi olarak Hatay Defne'de çalışmalarımızı 7/24 esaslı olarak sürdürüyoruz. Görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımıza minnettarız. Yaralarımızı hep birlikte saracak, bu zor günleri birlikte atlatacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817