Derince’de Gençlik Merkezleri Hayata Geçiyor

“Ülkemizin en büyük zenginliği gençlerimiz”

Derince Yenikent Mahallesi’nde yer alan Alpaslan Ortaokulu öğrencileri 2018-2019 eğitin-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte mezuniyet heyecanı yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere hitap eden Başkan Aygün, “Veli, öğrenci ve öğretmen ilişkisi çok önemli. Öğrencinin birinci öğretmeni annedir. İkinci öğretmeni baba ve üçüncü öğretmeni ilkokul öğretmenidir. Bu üçlü çok iyi çalıştığı takdirde çocuklarımızın başarısı maksimum düzeyde olur. Bunu yaşayan bir veli olarak anne ve babalara bunu tavsiye ediyorum. Ailelerimiz mutlaka öğrencilerle ve öğretmenleriyle sıkı bir şekilde ilgilenmeliler. Ülkemizin en büyük zenginliği gençlerimizdir” dedi.

İki Mahallede Çalışmalar Devam Ediyor

Spor alanları ve gençlik merkezi çalışmalarının iki mahallede devam ettiğini belirten Başkan Aygün, “Bizler öğrencilerimize ihtiyaç duydukları tüm desteği, hem belediye hem de hükümet olarak sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz. Özellikle yavrularımızın mahallelerde vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturacağız. Bunun çalışmalarına başladık. İlk projemizi Fatih Sultan ve Yavuz Sultan Mahallelerimizde hizmete sunmaya hazırlanıyoruz. Bu projeler içerisinde çeşitli spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği alanlar, küçük çocuklarımız için oyun gurupları ve vakit geçirebilecekleri, derslerini çalışabilecekleri gençlik merkezlerimiz yer alacak. Bu merkezlerimiz 365 gün faaliyette olacak. Şimdilik iki mahallemizle çalışmaya başladık fakat bu projelerimizi tüm mahallelerimize uygulayacağız” dedi.

Aygün, Öğrencilere Başarılar Diledi

Öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileyen Başkan Aygün, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla kıymetli halkımıza ve ülkemize hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Geleceğin doktorları, mühendisleri, doktorları, belediye başkanları, milletvekilleri, bilim adamları olacaksınız. Hepsi sizin içinizden çıkacak. Kendinizi ülkemiz ve milletimizin daha da ileriye gidebilmesi için geliştirin ve iyi yetiştirin. Eğitim-öğretim hayatında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, okulunda 1. olan Emine Esin Yıldız, 2. olan Kemal Yokuşlu ve 3. olan İsmet Karagöz’e başarı belgeleri ile ödüllerini takdim etti.

Başkan Aygün’den Çevre Temizliği Uyarısı

Program sonunda futbol branşında Kocaeli Küçükler İl Şampiyonu olan öğrenciler madalyaları ve kupayı Başkan Aygün’ün elinden aldı. Voleybolda Kocaeli Küçükler İl 3.’sü olan öğrencilere de madalyaları ve kupaları takdim edildi. Okuldaki ve spordaki başarıların yanı sıra çevre temizliği konusunda da öğrencilere önemli mesajlar veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün “Okulda ve spordaki başarılar çok önemli. Bunların yanında en önemli başarılardan birisi de çevre temizliğini sağlamaktır. Çevre temizliği konusunda siz kıymetli gençlerden destek bekliyoruz. Yaşam alanlarımız ne kadar temiz olursa o kadar sağlıklı bir ortam oluşturmuş oluruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817