Derince’de Toplu Sözleşme Coşkusu

Yapılan yeni sözleşme ile DERPAŞ şirketinde çalışanların ücreti ve sosyal haklarına ortalama % 88,50 oranında zam yapılırken, en düşük evli, bir çocuklu işçinin ücreti net 14 bin 700 lira oldu

COŞKULU İMZA TÖRENİ

Derince Belediyesi çalışanlarının yer aldığı DERPAŞ bünyesindeki personelleri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işçileri sevindiren bir şekilde neticelendi. Çalışanların her zaman yanında olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün girişimleriyle geçtiğimiz günlerde prensipte tamamlanan toplu iş sözleşmesi imzaya döküldü. Derince Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi için Yenikent Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, DERPAŞ İşyeri Baştemsilcisi İshak Kula, sendika temsilcileri, Yerel Sen yöneticileri ve belediye daire müdürlerinin katıldığı imza törenine çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılıklı imzaların atıldığı Toplu Sözleşme İmza Töreni’ne yoğun ilgi gösteren DERPAŞ çalışanları Başkan Aygün’e teşekkürlerini ifade etti.

BAŞKAN AYGÜN’E TEŞEKKÜR

Törende ilk konuşmayı yapan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı “İşçimizin talep ettiği istekleri başkanımız gerçekleştirdi. Türkiye’de ilçe belediyeleri olarak bu rakamlara imza atılmasında Derince Belediyesi öncülük yaptı. Bunun için Zeki Aygün başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Şu anda Zeki Başkanımızın imzaladığı toplu sözleşmeden sonra peşi sıra diğer belediyelerimizde gelecek” dedi. Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ise yaptığı açıklamada Başkan Aygün’e teşekkür ederek “Hamdolsun bugün burada büyük Türkiye, mutlu, güzel ve huzurlu bir şehir ve güvenilir bir Hizmet İş Sendikası görüyorum. Sayın belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Gerçekten ilçe belediyeleri için bir sıkıntı vardı. Bu düğümü çözecek bir yiğit, bir baba aranıyordu. Bu büyük Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün oldu. Allah ondan razı olsun. Toplu sözleşmemiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Derince Belediyesi’nin çalışanları ile birlikte büyük bir aile olduğunu belirten Başkan Aygün ise konuşmasında, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Ülke ekonomisi ve gündeme dair çok önemli bilgiler paylaşan Başkan Aygün “4 yıldır birlikte çalışıyoruz. Ben sizlerden memnunum. İnanıyorum ki arkadaşlarımız bundan sonra da 145 bin nüfuslu ilçemize hizmet etmek için gönülden çalışacak. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Toplu İş Sözleşmemiz çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

EN DÜŞÜK NET ÜCRET 14 BİN 700 TL

Derince Belediyesi bünyesinde görev yapan 308 DERPAŞ çalışanını ilgilendiren sözleşme ile birlikte çalışanların ücreti ve sosyal haklarına ortalama % 88,50 oranında zam yapıldı. Evli, bir çocuklu en düşük işçi ücretinin net 14 bin 700 lira olarak belirlendiği yeni sözleşme ile birlikte en düşük yevmiye 462 TL’ye yükseltilirken, yılda 20 gün olan ikramiye gün sayısı ise 40’a çıkarıldı. Sözleşme kapsamında izin ücreti ise 728 TL’den 1.500 TL’ye yükseltildi. Başkan Aygün ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmede yer alan bayram ücretleri de işçileri memnun edecek şekilde arttırıldı. Buna göre 350 TL olan Ramazan Bayram parası 3.000 TL’ye, Kurban Bayramı parası ise 350 TL’den 5.000 TL’ye yükseltildi. Yemek ücretlerinin günlük 76,99 liraya, yakacak yardımının 750 TL’ye ve sosyal paketin 1.500 TL’ye yükseltildiği sözleşme kapsamında işçilerin haftalık çalışma zamanı 45’ten 40 saate indirildi. Sözleşmenin ikinci yılında ise 6 aylık dilimler halinde zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre ikinci yılın ilk ve ikinci altı ayında işçilerin ücretlerine enflasyon artı bir puan refah payı oranında zam yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817