DEVA Kocaeli’den Yardım Yola Çıktı

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığın’da kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Afet Müdahale Birimi, Kahramanmaraş Depremi için parti teşkilâtları vasıtasıyla topladığı yardımlar, tırlar vasıtasıyla yola çıktı.

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı bünyesinde il yönetim kurulu üyeleri Ahmet Tayfun Baltacı, Nur Banu Yalçın, Batuhan Aykan ve Ayhan Akyüz’ün katılımlarıyla kurulan Afet Müdahale Birimi ve DEVA’nın 12 ilçesinden de birer temsilcinin bulunduğu birimin topladığı yardımlar, AFAD ve Valiliklerle işbirliği içerisinde bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere tırlara nakledildi.

Ayrıca DEVA Partisi Genel Merkezi’nden bölgeye giden genel başkan yardımcıları da bölgedeki parti teşkilâtının da eşliğiyle deprem mağdurlarına yardım ediyorlar.

TBMM ACİL TOPLANMALIDIR

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç ise yaptığı açıklamada şunları ifade etti, “Ülke tarihimizin önemli depremlerinden birisini yaşıyoruz. Millet olarak çok üzgünüz. Kocaeli teşkilâtlarımızın topladığı yardımlar tırlar vasıtasıyla bugün yola çıktı çok şükür. İl ve ilçe yönetimlerindeki bütün arkadaşlarıma ve başkanlarıma teşekkür ediyorum.

Diğer yandan bölgede can kaybı sayısı her geçen dakika artıyor. Ulaşılamayan ve enkaz altında kalan her canımız soğuk kış şartlarında ne yazık ki kaybettiğimiz bir hayat demek. Bu nedenle yardım ekiplerinin bir an önce kent merkezlerinin yanı sıra ilçe, belde ve köylerimize de ulaşması lazım. Ancak şu anda basından ve bölgedeki arkadaşlarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla henüz yardım ekipleri il merkezleri dışına çıkabilmiş değil. Çok üzgünüz, milletimizin başı sağ olsun...

Diğer yandan buradan sesleniyoruz, ‘Sayın DEVA Partisi İstanbul Milletvekilimiz Mustafa Yeneroğlu’nun dediği gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi derhal deprem gündemiyle acil toplanmalıdır.’
Ayrıca Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın şu sözü çok önemlidir: ‘Bugün ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için, bu büyük afetin yaralarını sarabilmek için dayanışma içinde olalım.’

Evet, şu an için en acil şey enkaz altındaki vatandaşlarımızın çetin kış şartları altında donma riskine karşı bir an önce kurtarılmasıdır. Allah bölgede çalışan herkese güç kuvvet versin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817