banner2779
banner2752
banner2750

Dilovası Tek Yürek! 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ile asrın en büyük felaketinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Dilovası da tek yürek oldu.  

DİLOVASI EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE  

Deprem haberi ile harekete geçen Dilovası Kaymakamlığı, Dilovası Belediyesi, AFAD, Kızılay Dilovası Şubesi, Muhtarlar, STK’lar ve vatandaşlar büyük felaketin ardından afet bölgesinin yaralarını sarmak için seferber oldular. Dilovası Kültür Merkezi’nde toplanan yardım malzemeleri gönüllü vatandaşlar tarafından kolilere istiflenip 8 Tır’a yüklenerek 65 belediye personeli ve 2 iş makinesi ile birlikte deprem bölgesine gönderildi. 

DİLOVALILAR’IN SELAMINI İLETTİ 

Depremin ardından deprem bölgesi Karamanmaraş’a giden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’de bir yandan incelemelerde bulunurken diğer taraftan depremzedelere moral vererek Dilovası halkının 7’den 70’e onların yanında olduğunu belirterek selamlarını iletti. 

KADİRŞİNAST DİLOVASI HALKI  

Tarihin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya olduklarını belirten Başkan Şayir, depremin olduğu ilk saatlerden itibaren belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek depremzedelerin yardımına koştuklarını belirtti. Şayir, “Depremin hemen ardından Dilovalı hemşerilerimizden yüzlerce telefon aldım. Anında harekete geçerek yardım toplama merkezini açtık. Kadirşinast Dilovası halkının gönderdikleri ihtiyaç malzemelerini depremzede vatandaşlarımıza dağıtarak onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken zaman zaman çok duygusal anlara da şahit oluyoruz. 7’den 70’e herkesin göstermiş olduğu duyarlılığı, vatanseverliği ve yardımseverliğinden güç alarak burada ki vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.  

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR 

Başlattığımız yardım seferberliğine katılarak destek veren tüm vatandaşlarımıza ve personelimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu zorlu günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacak, yaralarımızı birlikte saracağız. Gün birlik olma, Türkiye için tek yürek olma günüdür” dedi 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARI AKTARDI 

Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Şayir, “Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeyiz.  

Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz burada. Belediye başkanlarımız ve ekipleri ile yaklaşık 200’e yakın ekip buradayız. Şu anda ekipler ile her depremzedelere türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız ile ayrı ayrı koordineli olarak çalışıyoruz. Bulunduğumuz ilçenin koordinasyonuna yardımcı oluyoruz. Talep ve eksikleri belirleyerek onlara hızlı bir şekilde destek sağlayarak onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Burada çok zor anlara şahit olduk. Etkilenmemek için insan olmamak lazım. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek bu acıların da üstesinden hep birlikte geleceğiz.  

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ 

İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 

DİLOVASI EKİPLERİNİN ÇALIŞMASINI KÖŞESİNE TAŞIDI 

Ayrıca Dilovası Belediyesi ekiplerinin canla başla çalışması ulusal gazetelerde de yer alırken Tv100 köşe yazarı Hilmi Daşdemir, Dilovası Belediyesi’nin çalışmalarını köşe yazısına taşıdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751