DİRİLİŞ DERGİSİ VE SEZAİ KARAKOÇ KİTABI YAYINLANDI

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük’ün edebiyat ve sanat dalında öncü kent olması yolunda çalışmalarına devam ediyor. Geleceğe belge niteliği taşıyacak olan kültür ve edebiyat alanında kitaplar yayınlama amacıyla son olarak; “Diriliş Dergisi ve Sezai Karakoç” kitabı yayınlandı. Kitap; 16 Kasım 2021 tarihinde hayatını kaybeden, kültür dünyasının önde gelen mütefekkirlerinden Sezai Karakoç’un hatırasına atfen, 09-10 Haziran 2022 tarihlerinde “Kültür, Sanat ve Düşünce Dünyasının Nabzı” üst başlığı altında düzenlenen Diriliş Dergisi ve Sezai Karakoç Sempozumu’nun bildirilerinden oluşuyor. Karakoç” kitabını yayınlandı.

 

 

4. KİTAP EDEBİYAT DÜNYASINA KAZANDIRILDI

Gölcük Belediyesi daha önce de; Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı- Servet-i Fünûn Dergisi Sempozyumu sonrasında “Servet-İ Fünûn Dergisi Ve Servet-İ Fünûn Topluluğu Edebiyatı” kitabını, “Sırat-I Müstakim / Sebilürreşad Dergisi ve Mehmet Âkif Sempozyumu sonrasında “Sırat-I Müstakim / Sebilürreşad Dergisi ve Mehmet Âkif” kitabını, “100.Yılında Dergah Mecmuası” konulu sempozyumu sonrasında da “100.Yılında Dergah Dergisi” kitabını Gölcük Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında yayınlamıştı.

 

 

KÜLTÜR VE EDEBİYAT DÜNYAMIZA DA HAYIRLI OLSUN

Edebiyat ve sanat alanına bir kitap daha kazandırdıklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Sempozyumun düzenlenmesinde ve kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese, sempozyuma katılıp bildiri sunan saygıdeğer akademisyenlere, özellikle; yayınlanan 4 kitabın da editörlüğünü yapan kıymetli dostum, hemşehrimiz Sayın Doç. Dr. Ali KURT Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Kütüphanelerde yerini alacak Diriliş Dergisi ve Sezai Karakoç kitabının, ilçemizin tanıtımına katkı sağlaması yanında, kültür ve edebiyat dünyamıza da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817